• Publicerat 6 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Helsingborg och Djurgården spelade 1-1 på Olympia under måndagskvällen. Skåningarna närmast segern då de tryckte på kraftigt i andra halvlek och där Andri Runar Bjarnason i 88:e minuten träffade stolpen. 

Helsingborg inledde piggt i årets allsvenska med två raka hemmasegrar, först mot Norrköping och sedan mot Hammarby. Efter sex omgångar stod skåningarna på sju poäng, fyra färre än gästande Djurgården som inför omgången var delad serieledare.

Djurgården skulle nu försöka studsa tillbaka efter derbyförlusten mot Hammarby. Kapten Marcus Danielson fortsatt inte tillgänglig för spel efter sin huvudskada.

HIF saknade såväl Andreas Granqvist som Alexander Farnerud.

Fin inramning på Olympia och nära drömstart för hemmalaget då Moro rann igenom på högerkanten i tredje minuten. Han hade Augustinsson i hälarna, men kom till skott i bra läge från straffområdeslinjen, men avslutet en bit över.

I stället var det Djurgården som tog ledningen i sjunde minuten. Aslak Fonn Witry kom ren på högerkanten och precis som i derbyt senast hittade han in till Mohamed Buya Turay som från nära håll satte 1-0 för Djurgården på Olympia. Det visade sig dock att det var HIF-backen Anders Randrup som var sist på bollen. Buya därmed kvar på fyra fullträffar i årets allsvenska.

Fint anfall av Djurgården i 15:e minuten där Ajdarevic, högerytter för dagen, passade in till Ulvestad som gick på skott. Bra tryck, men Joelsson med på noterna och kunde rädda säkert.

HIF med bra möjlighet i 20:e minuten, men Rasmus Jönssons avslut från straffområdeslinjen rakt på Bråtveit.

Lustig situation på Olympia i 36:e minuten där Ajdarevic blev bortgjord av Adam Eriksson på vänsterkanten. När Ajdarevic till sist fick tillbaka bollen rensade han allt vad han hade – rakt i huvudet på domare Stefan Johannesson. Ingen fara med den fysiske Johannesson som bara lät spelet rulla vidare.

Djurgården med 1-0-ledning i paus.

I den 50:e minuten var Moro mycket nära att nicka in 1-1, men avslutet med pannan från nära håll tätt utanför Bråtveits vänstra stolpe.

Oj oj oj vilket läge för HIF att sätta kvitteringen i 52:a minuten. Landgren spelade in snett inåt bakåt till Max Svensson som fick öppet mål, men talangen född 1998 fick inte alls till avslutet och skottet högt över. Måste naturligtvis vara mål där.

I den 61:a minuten kvitterade Helsingborg efter att ha tryckt tillbaka Djurgården under en period. Förarbetet från Max Svensson och från nära håll tryckte Rasmus Jönsson in 1-1 i öppet mål.

Direkt efter målet gjorde lagen varsitt byte. I HIF tackade Wanderson för sig och in kom Bjarnason. I gästande Djurgården utgick Ajdarevic som lämnade sin gamla hemmaarena mållös. In i stället med Radetinac.

7 098 åskådare på Olympia i kväll. Redan på onsdag nästa vecka nytt hemmamöte för HIF, då mot AIK.

Jättenära 2-1 HIF i 70:e minuten då Adam Eriksson slog ett precist inlägg från vänster och inne i boxen störtade Bjarnason fram, men avslutet från nära håll över. Djurgården inte alls bra i andra halvlek. Stockholmslaget tillbakapressat.

Johan Persson in för HIF i 73:e minuten. Ut med Andreas Landgren.

I 78:e minuten drog Erik Berg på sig ett gult kort vilket innebär att han är avstängd i derbyt mot AIK på söndag.

Helsingborg otroligt nära segermålet i 88:e minuten när Bjarnason kom fri med Bråtveit, men chippen i stolpen!

Dzenis Kozica in för Djurgården i 90:e minuten. Ut med Jonathan Ring.

Helsingborgs massiva press gav inte utdelning utan i stället slutade matchen 1-1. HIF uppe på åtta poäng, Djurgården har tolv – två färre än serieledande Malmö FF.

Helsingborg: Joelsson – Randrup, Holgersson, Weberg, Eriksson – Moro, Abubakari, Jönsson, Landgren, Svensson – Wanderson

Djurgården: Bråtveit – Witry, Berg, Une Larsson, Augustinsson – Karlström, Walker, Ulvestad – Ajdarevic, Buya Turay, Ring