• Publicerat 6 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Helsingborg fick inte in något segermål mot Djurgården hemma på Olympia och i stället slutade mötet 1-1. FD:s Casper Nordqvist imponerades av HIF.
– Djurgården ska vara glada över poängen. Det var totaldominans från Helsingborg i andra halvlek, säger Nordqvist.   

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HELSINGBORG – DJURGÅRDEN 1-1

Din bild av första halvlek?

– Djurgården fick ett tidigt ledningsmål och kunde spela på det. Det kändes som att Stockholmslaget hade kontroll i den första halvleken.

Samma visa i andra halvlek?

– Nej nej nej, det var totaldominans från Helsingborg i andra halvlek och Djurgården ska vara glada över poängen!

Vad hände?

– Djurgården kraftigt tillbakapressat av ett HIF som efter kvitteringen i 61:a minuten öste på för ett segermål. Felaktigt bortdömt mål för offside och en stolpträff i slutet, ja, HIF var laget som var klart närmast segern.

Vilka imponerade i hemmalaget?

– Max Svensson låg bakom mycket framåt och Andri Runar Bjarnasons inhopp var helt klart en injektion. Markus Holgersson och Rasmus Jönsson två väldigt viktiga spelare för HIF vilket de visade i dag.

Erik Berg avstängd i derbyt mot AIK. Vad betyder det för Djurgården?

– Tja, hinner Marcus Danielson bli spelklar till söndag efter hjärnskakningen klarar sig Djurgården ändå bra med honom och Jacob Une Larsson. Bommar Danielson derbyt däremot… Ja, då är det riktigt jobbigt för Djurgården som lär få kasta in Jonathan Augustinsson i mittförsvaret och det är ju knappast samma kvalitet som Erik Berg!