Ett skadedrabbat Helsingborg tar emot Djurgården ikväll. I Andreas Granqvist frånvaro så är det upp till Markus Holgersson, 34, att stå för erfarenheten i försvaret. En uppgift han gärna tar på sig.
– Jag är en av de äldre också som brinner för att ta ansvar och vara och delaktig. Det är ett ansvar och ett privilegium, säger han till Expressen.

Helsingborgs äldre garde har börjat sina.

Till kvällens match mot Djurgården saknas fortsatt Pär Hansson. Men även lagkaptenen Andreas Granqvist, Alexander Farnerud och Mohammed Abubakari. Tuffa avbräck för ett HIF som, efter en lovande start på säsongen, tappat formen.

Senast förlust med klara 3-0 borta mot Östersund. I ”Granens” frånvaro blir det i stället Markus Holgersson som får bära kaptensbindeln och stå för ansvaret i backlinjen. En roll han inte har något som helst emot.

– Det är inga konstigheter. Jag har alltid varit kapten, vice kapten eller i spelarrådet så det är relativt naturligt. Jag är en av de äldre också som brinner för att ta ansvar och vara och delaktig. Det är ett ansvar och ett privilegium, säger han till Expressen.

– Jag trivs bra med det, dessutom får man vara en motpol till tränaren och Granqvist också, så att det inte blir one man show utan att fler kommer till tals.

Holgersson sätter sin tilltro till att HIF är ett starkt hemmalag på Olympia.

– Vi ska fortsätta spela bra och ta poäng på vår hemmaplan. Sedan är Djurgården ett jäkla bra lag, framför allt är de stabila och producerar mycket målchanser och spelar väldigt tajt. Vi får vara försiktiga och beredda i försvaret så att de inte löper genom oss.