• Publicerat 6 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Halmstad förlorade i helgen på nytt tungt och nu kan FotbollDirekt avslöja att tränare Igor Krulj är nära att sparkas. HBK:s styrelse har suttit i krismöten och stödet för Krulj ser nu ut att vara borta.
– Jag har inga kommentarer till det, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson till FotbollDirekt.se.

Halmstad förlorade mot Öster och vill det sig illa kan nu halläninngarna vara sist i superettan efter måndagskvällens matcher.
Ett totalt misslyckande förstås så här långt för en klubb som åkte ur allsvenskan så sent som 2017 och var ett topplag i superettan i fjol. Och extra graverande blir det i det att man satsat på tunga hemvändarnamn som mångårige IFK Norrköpingsstjärnan Andreas Johansson och Dusan Djuric. Men ändå så har det gått så spikrakt nedåt för en inför säsongen topptippad klubb.

Helgens 0-1 i den sista minuten mot Öster tar nu hårt på HBK.
FotbollDirekt kan i dag avslöja att Igor Krulj är nära att sparkas. Halmstads styrelse har suttit i krismöten och delar av HBK:s ledning vill nu göra sig av med tränaren, liksom det, enligt FD:s källor, finns en majoritet i spelartruppen som vill se en förändring.

HBK:s klubbchef Tony Karlsson är fåordig om uppgifterna.
– Jag har inga kommentarer till det. Jag har inget att säga i det ärendet. Fakta är fakta. Vi har spelat sex matcher, en vinst och en oavgjord och resten förluster, säger han till FD.

Du vill varken bekräfta eller dementera?

– Jag har inte så mycket att säga i de här frågorna. Vi arbetar vidare. I fotboll vinner man ibland och förlorar ibland. I det fallet vi gör en förändring i HBK så kommer vi gå ut med det på vår hemsida. Jag vill inte bidra till några spekulationer.

— Däremot tror jag inte på det riktigt, att det skulle komma från styrelsehåll. Det är den enda kommentar jag har.

Vill du utveckla det ytterligare?

– Nej men jag tror bara inte att ni har några källor i vår styrelse. Men jag har ingenting att säga mer egentligen. Ni får förstås spekulera kring det. Det är ingen hemlighet att vi fått en dålig start, men jag har liksom ingen anledning att kommentera om vi ska göra någon förändring eller inte. Vi jobbar vidare.

Ola Gustavsson – Anton Zetterman