Foto: Bildbyrån

I lördags stod det klart att Hammarby gjort en tung investering i Simon Sandberg och ett nytt kontrakt fram till 2022. Nu kan FotbollDirekt avslöja att succéförsvararen belönas rejält med cirka 150 000 kronor i månaden.

Succé i bland annat i derbyt mot Djurgården och överhuvudtaget ett av allsvenskans snabbast stigande nya namn; nu belönas Simon Sandberg med ett nytt kontrakt som blev känt i lördag och i dag kan alltså FD avslöja att den nya årslönen blir omkring 1,8 miljoner för det förra Bulgarienproffset.

Där borta i Levski Sofia så fick han annars gå igenom både det ena och det andra och ville snart bort. Det blev Sverige igen och i Hammarby har han nu kommit på fötter igen.
Sportchef Jesper Jansson har flera gånger hyllat ytterförsvararen och nu alltså gått så långt som att ge honom ett kontrakt fram till 2022. Även Stefan Billborn har hyllat Sandberg och beskrivit den här spelaren som en möjlig framtida landslagsback.

”Simon har haft en grym utveckling i Hammarby och vi är väldigt nöjda med att förlänga med honom”, uttryckte Jesper Jansson i lördags i ett pressmeddelande, när det stod klart att Sandberg förlängt.

Men det är alltså ett avtal som kommer att kosta stora pengar och mycket väl kan göra Sandberg till hela allsvenskans bäst betalde ytterförsvarare. Flera olika källor säger nu samma sak till FotbollDirekt, Sandberg har i det nya kontraktet en inkomst på motsvarande en bit över 150 000 kronor i månaden. Om en signing bonus är en del av uppgörelsen, eller inte, framgår däremot inte av uppgifterna. Men hans nya uppgörelse ska hur som, helst vara värd 150 000 i månaden kontraktslängden ut.

I den nya affären med Sandberg så har ett Hammarby därmed gjort två nya stora avtal på kort tid. Det är ju inte länge sedan man kunde gå ut med att ett nytt avtal med Jeppe Andersen är klart när dansken skrev på till sommaren 2023. Där två mycket viktiga namn för den grundstomme och kontinuitet sportchef Jesper Jansson så många gånger pratat om sedan han tog över som sportchef för två år sedan.