Foto: Bildbyrån

Nikola Tkalcic lämnade IFK Norrköping för Norge 2017 – nu har den kroatiske yttern återvänt till Sverige och han letar ny klubb här. Från och med i dag tränar Tkalcic med Jönköpings Södra.

Nikola Tkalcic gjorde sju säsonger i IFK Norrköping, och han var en viktig del av det Pekinglag som överraskande vann SM-guld 2015.
Efter att kontraktet med Norrköping gått ut 2017 så lämnade han för norska Sarpsborg.

I vintras stod det klart att han gått skilda vägar med den norska klubben. Siktet var inställt på att återvända till Sverige påtalade han i intervjuer efter uppbrottet. Det var sent på svenska vinterfönstret och Tkalcic fick inte klart med någon klubb i Sverige, och nu letar han ny klubb utanför fönstret (som kontraktslös kan Tkalcic skriva kontrakt med ny klubb under våren).

En tänkbar destination för kroaten: Jönköpings Södra. FD kan avslöja att han kommer träna med J-Södra till och med torsdag den här veckan, därefter tas ett beslut kring kontrakt.

Jönköpings Södra ligger åtta i superettan efter sex omgångar. I går förlust 0-1 mot Gais på Ullevi, dit J-Södra kom med ett skadedrabbat lag. Nikola Tkalcic kan nu alltså komma att förstärka den sargade Jönköpingstruppen.