• Publicerat 5 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Häcken tog en viktig 1-0-seger hemma mot Sundsvall och ligger nu en poäng bakom serieledande Malmö FF. Tyngre för Östersund som fick nöja sig med 1-1 borta mot Kalmar. Vid vinst mot KFF hade jämtlänningarna varit delad etta ihop med MFF.

Malmö FF leder allsvenskan efter 2-1 borta mot Falkenberg i dag. För Häcken kom en lika välkommen viktoria, detta genom 1-0 hemma mot Sundsvall. Paulinho lyckades inte överlista William Eskelinen från straffpunkten i den andra halvleken och i stället blev Alexander Jeremejeff matchhjälte med sitt mål i 71:a minuten. Häcken en poäng bakom MFF nu.

Östersund hade chansen att leda serien ihop med Malmö, men då krävdes seger borta mot Kalmar. ÖFK fick en smakstart med mål av Dino Islamovic redan i andra minuten, men tidigt i andra halvlek kvitterade KFF genom mittbacken Fidan Aliti. Kalmar var också närmast ett segermål. Moestafa El Kabir och Maxwell hade varsin ramträff och Romarios straff räddades av Sixten Mohlin.