• Publicerat 5 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby med ny seger under söndagen, detta efter 3-2 borta mot Örebro. Bajen ledde med 3-0 och det blev spänning på slutet efter två snabba ÖSK-baljor, men Stockholmslaget redde ut stormen och är tre poäng från serieledning. 

”Jeppe Andersen fick en smäll i derbyt och har varit sjuk i veckan, och stryks därför ur truppen.”

Så skrev Hammarby på sin hemsida i samband med att elvan mot Örebro redovisades timmen före avspark. Dansken, som var en gigant i 2-1-segern mot Djurgården för en vecka sedan, ersattes nu av Tim Söderström på mittfältet.

Mats Solheim, som hoppade in som mittback i derbyt efter paus, startade nu i den positionen bredvid David Fällman medan Mats Fenger inledde på bänken. Tillbaka i truppen efter att ha missat de senaste matcherna på grund av skada var Alexander Kacaniklic, som började på bänken.

Hammarby hade inför dagens match åtta poäng efter sex matcher medan hemmalaget Örebro hade fem pinnar.

Avspark på Behrn Arena 17.30.

Hammarby öste på per omgående. Tim Söderström träffade stolpen efter att ha halkat i skottögonblicket utanför straffområdet, men träffen blev ändå så pass bra att bollen höll på att gå in i mål. Detta efter tio minuter och kort senare högg Kjartansson som en kobra inne i boxen, men avslutet direkt på Solheims pass utanför.

I den 17:e minuten missade Nikola Djurdjic öppet mål. Tankovic med magnifik framspelning till Dennis Widgren på vänsterkanten som slog in bollen. Almebäck fick inte undan den och Djurdjic skulle bara raka in bollen, men skottet från nära håll över. Måste naturligtvis vara mål där, men serben störd av Almebäck.

Kort före pausvilan nickade David Fällman in 1-0 till Hammarby. Muamer Tankovic hittade mittbacken inne i straffområdet med ett precist inlägg och efter svag markering från ÖSK kunde Bajens kapten knoppa in ledningsmålet framför den stora tillresta klacken.

1-0 till Hammarby efter den första halvleken.

Två byten i paus, ett i vardera lag. I Örebro kom Viktor Prodell in och ersatte Martin Broberg. I Hammarby byttes Kossounou Odilon in medan Tim Söderström spelat färdigt.

I den 55:e minuten utökade Hammarby till 2-0. Nikola Djurdjic fick bollen utanför straffområdet och placerade hur kyligt som helst in tvåan för Bajen. Hemmalaget Örebro i rejäl brygga.

9 148 åskådare på plats på Behrn Arena i dag.

ÖSK med sina två sista byten kort efter varandra. Först in med Daniel Björkman och ut med Albin Granlund, detta i 64:e minuten. Bara fyra minuter senare äntrade Michael Omoh banan och ersatte Michael Almebäck. Ett mycket offensivt byte!

Med kvarten kvar fick Örebro sin chans att komma tillbaka i matchen. Dennis Widgren drällde och bjöd Carlos Strandberg på ett friläge, men Gianluca Curci räddade. Returen gick sedermera ut till Viktor Prodell som från nära hål försökte pricka krysset, men tätt över.

I stället 3-0 Hammarby minuten därpå – och det var en sanslös bjudning där ett hemåtspel var för snålt och Imad Khalili kunde enkelt placera in trean i öppet mål.

Nästan direkt reducerade dock ÖSK. En frispark från Rogic nickades i mål av Viktor Prodell och liiiite liv i drabbningen ändå.

Kacaniklic och Rodic in på slutet för Hammarby. Ut med Khalili och Tankovic.

Oj oj oj, dramatik i Örebro efter att Rogic i 92:a minuten nickat in 2-3 efter frispark!

Hammar by redde ut stormen och vann med 3-2. Tre nya poäng in på kontot och nu bara tre pinnar från serieledande Malmö FF.

Örebro: Jansson – Granlund, Almebäck, Brorsson – Björnquist, Gerzic, Rogic, Wright – Broberg, Strandberg, Bertilsson

Hammarby: Curci – Sandberg, Fällman, Solheim, Widgren – Bojanic, Djurdjic, Söderström – Khalili, Kjartansson, Tankovic