• Publicerat 5 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Didier Drogba var under sina bästa år en av världens bästa anfallare. Nu jämförs nya AIK-stjärnan Kolbeinn Sigthorsson med just ivorianen.
– Lämnar man honom en mot en då… det är lite Drogba-känsla, att han bara kan buffla bort folk och trycka upp bollen i krysset, säger Henok Goitom till Fotbollskanalen. 

Kolbeinn Sigthorsson gjorde debut för AIK under lördagen då han hoppade in i den andra halvleken hemma mot AFC Eskilstuna, en match som AIK vann med 2-1.

Islänningen, som sänkte England med sitt Island i EM 2016 och som bland annat öst in mål i Ajax, hann inte sätta några större avtryck på Friends i går, men har onekligen imponerat ändå. En som tror hårt på centertanken är nämligen AIK-kaptenen Henok Goitom, som jämför 29-åringen med forne världsanfallaren Didier Drogba.

– Han är bra. Han är en bra avslutare som är stark i kroppen och han är snabbare än vad man tror. Kommer han igång så kommer han vara svår att möta. Lämnar man honom en mot en då… det är lite Drogba-känsla, att han bara kan buffla bort folk och trycka upp bollen i krysset. Han behöver bara komma igång, sen kommer han ha stor inverkan på det här laget, säger Goitom till Fotbollskanalen.