• Publicerat 5 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Bajen har fått upp ångan i årets allsvenska. Andra raka segern kom under söndagen när Örebro besegrades på bortaplan med 3-2 och Stockholmslaget nu bara tre poäng från serieledning. FD:s Casper Nordqvist nedan med fem tankar från drabbningen på Behrn Arena.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ÖREBRO – HAMMARBY 2-3

Vilket målkalas?

– Ja, men så här spännande borde det aldrig ha blivit. Känslan var att Bajen slog av på takten efter 3-0 och bjöd in Örebro till den här matchen. Jag tror inte att gästerna släppt in två mål på slutet om de bara hade varit i ledning med en boll. På tal om bjudning, vad var det för mål Hammarby tilläts göra som innebar 3-0? Aj aj aj, ÖSK!

Hammarby på uppåtgående. Är de ett topplag även i år?

– Ja, de ser allt mer ut som ett lag som kan slåss i toppen. Försvarsspelet sitter bättre än i inledningen och framåt är de ju ruggiga!

Vilka namn tänker du på då?

– Muamer Tankovic, Nikola Djurdjic och Vidar Örn Kjartansson. En trio som är ovärderlig för Hammarby! Tankovic har varit lagets bästa spelare under våren och anfallsduon Djurdjic och Kjartansson är tillsammans med Markus Rosenberg och Marcus Antonsson seriens bästa. Oj vad farliga dessa två monster är i boxen, vilket de ju inte minst visade i derbyt mot Djurgården senast.

Odilon, Kacaniklic och Rodic byttes alla in, vilket vittnar om en bred trupp?

– Minst sagt. Odilon verkar ju mer eller mindre vara såld för över 30 miljoner kronor och det är en sagolik affär. Kacaniklic har ännu inte övertygat och Rodic får ses lite som en flopp än så länge med tanke på vilka förväntningar som han klev in med i somras, men de två sistnämnda spelarna har ju en enorm kapacitet inom sig och ja, det skriker kvalitet kring Hammarbys trupp.

Men det vill sig inte för Örebro, trots namn som Viktor Prodell och Carlos Strandberg i anfallet. Kan de åka ur?

– Nej, jag tror inte det. Konstigt att Prodell inledde på bänken. Med honom och Strandberg på topp blev ÖSK farligare. Men nej, trots en svag inledning på årets allsvenska kommer Örebro rycka upp sig och säkra kontraktet även i år, det är jag tämligen säker på.