• Publicerat 4 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Simon Sandberg hade det jobbigt i Levski Sofia, men efter ankomsten till Hammarby förra vintern har han utvecklats enormt och sportchefen Jesper Jansson är lyrisk under lördagen efter att ha förlängt med 25-åringen i ytterligare 3,5 år.
– En riktig klasspelare, allsvenskans kanske bästa högerback, säger Jansson till klubbens hemsida.

Efter att ha skjutit ut Häcken i Europa med avgörande straffmålet mot Malmö FF i cupfinalen 2016 lämnade Simon Sandberg allsvenskan för spel i bulgariska storklubben Levski Sofia. Succén i öst uteblev och förra vintern gjorde Hammarby klart med högerbacken.

Väl i Bajen har 25-åringen varit given i backlinjen och utvecklats till en viktig spelare i laget. Under lördagen meddelade klubben på sin hemsida att Sandberg, vars kontrakt skulle löpa ut vid årsskiftet, nu kritat på ett nytt avtal i ytterligare 3,5 år.

– Jag är väldigt glad att vi är överens om den här förlängningen, och det är skönt att ha det är klart redan nu. Jag känner att jag utvecklas hela tiden under Stefan och ledarteamet, på träningar och matcher, och då finns det ingen anledning att flytta på sig. Hammarby har något stort på gång och på den resan vill jag vara med och bidra. Jag ser verkligen fram emot det som komma skall, säger Sandberg till Hammarbys hemsida.

En som jublar stort över signeringen är sportchef Jesper Jansson som ser sin spelare vara allt närmare en plats i det svenska landslaget.

– Precis som i fallet med Jeppe Andersen är vi väldigt nöjda med att vara tidigt ute och förlänga med en riktig klasspelare, allsvenskans kanske bästa högerback, för tre och ett halvt år framåt. Simon har haft en grym utveckling i Hammarby, efter att ha kommit till oss lite stukad efter skada och en tuff tid i Bulgarien. Även om han var bra redan under sin första säsong hos oss har det verkligen lossnat nu när han kunnat träna på och spela obehindrat under en längre tid. Det är en spelare som passar som hand i handske i vårt spelsystem, och med hans kvaliteter bör han komma med i en landslagsdiskussion på sikt, konstaterar Jansson.