• Publicerat 4 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Varberg fortsätter att skrälla i superettan. Under lördagen kom sjätte raka segern, detta borta mot Västerås med 2-1 och det gör att hallänningarna har maximala 18 poäng efter sex omgångar.

Att Varberg bara var ett dramatiskt kvalspel mot Oskarshamn i fjol från att åka ur superettan är känt vid det här laget och i år var tanken att hallänningarna återigen skulle få slåss för sin överlevnad.

Men Varberg har inlett årets säsong på sensationellt vis. Seger efter seger har radats upp och i dag kom sjätte raka trepoängaren när laget vände och vann borta mot Västerås med 2-1. Robin Book svarade för ett mål och assisterade till Astrit Seljmanis avgörande i 55:e minuten.

Varberg har nu maximala 18 poäng efter sex omgångar och leder givetvis superettan i överlägsen stil. För nykomlingen Västerås innebär förlusten att de står kvar på åtta poäng.

I dagens andra match i superettan tog en annan nykomling, Mjällby, tre viktiga poäng hemma mot Örgryte där Jacob Bergström blev matchhjälte med sitt segermål i 74:e minuten. Öis spelade med en man mindre nästan hela andra halvlek efter att Oliver Stanisic fått sitt andra gula kort i 53:e minuten. Mjällby har nu nio poäng, en pinne färre än Örgryte.