• Publicerat 2 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

ÖFK-duon Ronald Mukiibi och Marco Weymans kan vara tillbaka i spel när Östersund gästar Kalmar FF på söndag. 
– Vi måste ta det dag för dag, säger klubbens tränaren Ian Burchnall till ÖP.

Östersunds FK innehar just nu en delad serieledning tillsammans med Elfsborg, Malmö och Djurgården. Det efter att laget visat fin form på senare tid, klubben har inte förlorat på tre raka matcher och hoppas rida vidare på den vågen borta mot Kalmar FF på söndag. Då får föreningen dessutom tillbaka backduon Ronald Mukiibi och nyförvärvet Marco Weymans.

– Båda är nära att kunna medverka på söndag. Vi måste ta det dag för dag. Vi har tät kontakt med fysioterapeuterna som behandlar dem, säger ÖFK-tränaren Ian Burchnall till Östersunds-Posten.

När det gäller Weymans har han fortsatt inte gjort debut i allsvenskan. Vänsterbacken har varit skadad i säsongsinledningen och då har en annan spelare verkligen tagit chansen:

– Isak (Ssewankambo) har varit briljant där, han är inte en naturlig vänsterytter kanske. Men Marco är inte redo att starta än heller, säger Burchnall.

Det så hajpade nyförvärvet Ravel Morrison kan missa matchen:

– Svårt att säga. Han känner sig bättre med vanliga skor på sig. Men det är en annan grej att ha fotbollsskor. Jag vet inte om han kan vara med, säger Burchnall.