• Publicerat 1 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Klassikerklubben Åtvidaberg, som spelade i allsvenskan så sent som 2015, har det jobbigt i division 1 södra. Förlust med 0-5 mot Landskrona förra omgången och i dag nytt magplask då Ljungskile vann med 4-0.
– Vi blir så enormt skärrade så fort något går emot, säger ÅFF-tränaren Rickard Johansson till Corren.

Mellan 2012 och 2015 spelade Åtvidaberg i allsvenskan. Klassikerklubben, som länge var en maktfaktor i svensk fotboll under Ralf Edströms glansdagar, har haft det desto motigare på senare år. Efter att ha trillat ur superettan 2017 var ÅFF på vippen att även åka ur division 1 i fjol, men de klarade sig med nöd och näppe.

I år inleddes säsongen bra. Sju poäng inkasserades på de tre första matcherna, men i de två senaste omgångarna har Åtvidaberg svarat för rejäla magplask. Först 0-5 i baken hemma mot Landskrona i lördags och nu under onsdagen ny storförlust, denna gång borta mot Ljungskile med 4-0 och Åtvidabergs tränare Rickard Johansson känner sig uppgiven.

– I sådana här lägen blir det lätt att man ska leta fel på allt och alla. Problemet just nu är att det krävs så lite för att få oss ur balans. Vi blir så enormt skärrade så fort något går emot. Så var det under förra våren och tyvärr har vi hamnat där igen, säger han till Corren och fortsätter:

– Vi måste hitta tillbaka till de defensiva grunderna och sätta försvarsspelet igen. Det är där det måste börja och det blir fokus under närmaste tiden.

Åtvidabergs nästa match är hemma på Kopparvallen mot Utsikten nu på söndag. Avspark 15.00.