Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
IFK Norrköpings Filip Dagerstål här om sin syn på 1- 1 mot Malmö FF senast och så hävdar han steg framåt jämfört med som exempelvis Djurgården dessförinnan. Detta i en intervju med Svenska Fans.
– Det var en helt annan aggressivitet idag jämfört med i andra halvlek mot Djurgården senast, säger han till ”Guldköping”.

Nej, det stämmer inte för IFK Norrköping. En solklar guldkandidat är det ännu inte. En seger på sex omgångar gör att man placeringsmässigt smyger fram denna allsvenska vår.
Men samtidigt gör man ju resultat.
1- 1 mot MFF senast visar vad som finns under huven på detta Peking och än så länge är ju alt bara i en början. Den allsvenska våren är ju ännu inte ens passerad.

– Det är lite blandade känslor. Jag tycker vi gjorde en ganska bra prestation. En jämn match, det hade varit skönt att få med sig tre poäng, men 1-1 är väl ett ganska rättvist resultat, säger Filip Dagerstål till Svenska Fans.

Den offensive backen som nu allt mer blir en huvudperson i IFK berättar om vad som öppnat upp för honom i ett lag så svårt att plats i. En allsvensk guldkandidat med snärjigt om utrymme.
– Vi spelar lite annorlunda i år. Jag vill att Jens vill att jag ska vara delaktig offensivt. Jag tycker bara det är skoj att få hänga med upp.

Och så kommer han in på MFF jämfört med Djurgården, två oavgjorda möten mot ettan och tvåan, så även om tabellraden inte imponerar så här långt så visar östgötarna bitvis klass ändå.
– Det håller jag med dig om. Det var en helt annan aggressivitet idag jämfört med i andra halvlek mot Djurgården senast. Jag tycker vi var bra i första halvlek mot Djurgården, men sådär i andra. Så detta är absolut ett steg uppåt. Det är den här nivån vi måste hålla i alla matcher, inte bara mot Malmö, utan i alla matcher behöver vi ha den här aggressiviteten.