Östersunds FK är uppe i delad serieledning. Men laget har svårt att locka publik till Jämtkraft arena – trots att ÖFK aldrig startat säsongen bättre.
– Det är klart vi inte är nöjda. Vi vill ha mer folk, säger pressansvarige Niclas Lidström till Östersunds Posten. 

I fjol var den sämsta publiksiffran på Jämtkraft arena på 5034 åskådare. Det var när laget mötte Dalkurd.

Den här säsongen har samtliga tre hemmamatcher gått under den siffran. I gårdagens 3-0-seger mot Helsingborg kom endast 4 341 personer för att se laget vinna och gå upp i delad serieledning. Elva poäng på sex omgångar är en bättre start än ÖFK någonsin haft i allsvenskan.

Men publiken sviker alltså.

– Vi gör ju analyser hela tiden för att få så mycket publik som möjligt och det är klart att vi inte är nöjda. Vi är glada för de som är är men vill att fler ska komma hit och få uppleva det här, säger Niclas Lidström, pressansvarig till Östersunds Posten och fortsätter:

– Vi tittar på olika möjligheter och strategier för att locka ännu mer publik. De två första matcherna är under skidsäsongen och då är det inte lätt. Men idag hade vi hoppats på mer folk. Nu borde folk komma hit, men folk är fortfarande osäkra på hur bra laget är. Det är mycket nytt folk som de inte lärt känna.

ÖFK-tränaren Ian Burchnall hade hoppats på mer men tror att lagets vägvinnande spel kommer ge en effekt i fler på läktarna.

– Vi kan inte kontrollera det så mycket. Det enda vi kan göra att spela så bra som möjligt och hoppas på att folket kommer. Men de som var här igår var fantastiska. Vi får bara hoppas att fler kommer om vi fortsätter spela bra, säger han till Östersunds Posten.