Ken Semas nya liv i Watford liknar mer och mer succé. Och den förre Östersundsstjärnan myser över sitt nya liv och hans ”nice guy-aura” har satts på prov.
– Beror hur du menar med att vara ett svin? Men det är klart att jag varit tvungen att visa att jag inte är för snäll sedan jag kom hit. Hamnar man i småtjafs så måste man och det krävs att man står upp. Jag är inte alltid så snäll, säger han i nya Ekwall möter.

Vilka steg han har tagit. Som han har fått uppleva saker de senaste månaderna. Första Premier League-målet och ordinarie i en topp-10-klubb som Watford. Och så pratar han om sitt privatliv och stora kärleken till sin mamma som varit allt annat än en frånvarande förälder. Allt sedan sex års ålder har hon funnits där med en brinnande närvaro.

Själv har han hunnit vänja sig vid vardagen även om han ännu känner att det är stort att ha nått så långt som han har gjort. Men oavsett så kan hans kompisar här hemma fortsatt känna att det är lite overkligt och: ”Fan vad sjukt”.

Vidare så pratar han här om sin utveckling som varit så guppig och brokig. Det handlar om att han har gått den långa vägen. Om hur allt bara låg framför honom när han var 18-19 år men hur framgångarna sedan började grusas.
”Käftsmällar” som han själv uttrycker det.
Utlånad till division I blev han och han började undra och han kände att han hade ingen plan B och lite senare så var han kontraktslös.
Sema började till och med ängslas över arbetsförmedlingen och hur hans pappa började ringa runt till varenda klubb man kan tänka sig. Men, nej, i från i stort sett alla håll innan lilla Ljungskile kom in i bilden genom förre allsvenske stjärnan Tor Arne Fredheim.

– Känslan var enorm. Trots att inget egentligen var så stort. Men hela storyn är speciell. Det var inga pengar att tala om och jag bodde i en halvsunkig etta, säger han till FotbollDirekts Patrick Ekwall.
– Men det var nära till gymet och det var där jag fysiskt blev den jag är i dag.

Och så kommer man in på en känslig historia; därför att när han var klar med en låneperiod i Sylvia så blev han ju arbetslös och det var Janne Andersson som då tränade Norrköping. I dag är han förbundskapten men trots Semas saga och framgångar så har han ännu inte tillåtits något större utrymme i landslaget.

Det lite sjuka i sammanhanget så är det förbundskapten Janne Andersson som inte gav dig ett kontrakt i Norrköping. Har ni pratat om det?

– Nej, inte riktigt. Men samtidigt så har det inte varit ett problem för mig. Men samtidigt så har vi lite skojat om det. Kommer i håg när du var 18, det var inte så här du såg ut, har han sagt. Men när man blir så pass bra till sist så går det kanske inte att blunda längre.