• Publicerat 27 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Lördagens enda allsvenska match spelades mellan Sirius och Elfsborg och det blev ett rejält målkalas. Boråsarna vann med 4-2 efter bland annat två fullträffar av Pawel Cibicki och nu har Elfsborg lika många poäng som serieledande Djurgården, men då har Stockholmslaget en match färre spelad.  

Inför dagens drabbning i allsvenskans sjätte omgång stod hemmalaget Sirius på sju poäng och Elfsborg på åtta. Två lag som inlett säsongen bra alltså.

Sirius fick en pangstart i lördagens match i Uppsala. Redan i den andra minuten satte anfallaren John Junior Igbarumah 1-0 för hemmalaget efter en retur på Elias Anderssons stolpträff. Sirius inledde för övrigt överraskande med Philip Haglund på bänken.

Glädjen för Sirius varade dock inte länge för i den sjunde minuten kvitterade Elfsborg genom anfallsstjärnan Pawel Cibicki som knoppade in sitt tredje mål för säsongen. Förarbetet stod Stefan Ishizaki för.

Elfsborg tog sedan ledningen i den 26:e minuten när Simon Lundevall hittade nätet efter pass från Jonathan Levi.

Cibicki, som alltså prickade in kvitteringen, var inte nöjd med ett mål utan två minuter efter Lundevalls balja kom nästa fullträff från Leeds-lånet när han elegant lobbade in 3-1. Elfsborg helt plötsligt i tvåmålsledning. Fredrik Holst med assisten.

Kort före paus kom även 4-1 för Elfsborg då Stian Gregersen tryckte in en hörna från Levi.

Sirius försökte i andra halvlek att komma ikapp, men det visade sig hopplöst. Först på stopptid reducerade inhopparen Abdul Razak till 4-2 – vilket också blev slutresultatet.

Andra raka segern för Elfsborg som nu har lika många poäng som serieledande Djurgården – men då har Stockholmslaget en match färre spelad.

Sirius: Jonsson – Björkström, Ceesay, Arvidsson – Larson, Busch Thor, Andersson, Sirelius – Saeid, Ståhl, Igbarumah

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Holst, Gregersen, Nilsson, Strand – Lundevall, Ishizaki, Holmén, Olsson, Levi – Cibicki