Foto: Bildbyrån

GIF Sundsvall försöker förlänga med stjärnan David Batanero, 30. Men parterna står långt ifrån varandra. Enligt FD:s uppgifter talar det mesta för en försäljning i sommar.
– Man undrade om det var allvar, säger Batanero om budet till Sundsvalls Tidning.

I går slog han en magisk assist till Linus Hallenius som gav ledningen borta mot Helsingborg.

Men frågan är hur länge Giffarna får njuta av spanjorens delikata framspelningar. Med ett utgående kontrakt har klubben gjort vad man kunnat för att erbjuda en förlängning. Men Batanero nobbar.
– Jag har pratat flera gånger med Urban om att spela fler år här. Men förslaget är inte tillräckligt bra. Villkoren är sämre än de första åren, och under de villkoren kan jag inte skriva på ett nytt kontrakt. Man undrade om det var allvar, säger han till Sundsvalls Tidning efter gårdagens match.

Sportchefen Hagblom kontrar.

– Jag vet inte om det är en förhandlingsstrategi eller varför han uttrycker sig så. Jag förstår inte det. Det nya förslaget är nästan dubbelt så bra som hans ursprungsavtal som han skrev på för tre år sedan. Det är ett oerhört bra förslag från Sundsvall.

Gif-bossen poängterar att klubben inte gett upp om att förlänga med Batanero, som var nära en flytt till AIK innan fönstret stängde, men enligt FD:s uppgifter talar det mesta för att Giffarna kommer att sälja honom i sommar.

Klubben har budgeterat med fem miljoner i spelarförsäljningar och löper en risk att missa nödvändiga miljoner om Batanero spelar ut sitt kontrakt. Därför har klubben börjat planera för en försäljning i sommar, enligt FD:s uppgifter.

Läs mer på FD: Giffarna måste sälja för fem miljoner – Hagblom: ”Ett tufft beslut i sommar”