Den tidigare så svårt skadade AIK-försvararen Jesper Nyholm tränar igen och det är med en uppenbar lättnad han nu kommenterar bilderna som han under gårdagen lade ut på sig själv på sitt Instagram.
– Jag springer igen och det känns fantastiskt. Man kan säga att det var både obehagligt och roligt, säger Nyholm på fredageftermiddagen till FotbollDirekt.se.

Det är ett år sedan den horribla skadan inträffade i en match mellan AIK och Örebro på Friends arena. Det såg så illa ut att det var svårt att föreställa sig AIK-backen på en fotbollsplan igen.
Men i över ett år så har han kämpat mot oddsen, hållit sig flytande – och började ju sent förra hösten till sist göra framsteg. Den svåra sjukhusvistelsen där han felbehandlades och hur han kunde ha förlorat sitt ben, började han kunna lägga bakom sig. En tid som bland annat handlade om tiotalet operationer av det dubbla benbrottet som drabbade honom tidigt förra våren.

Ja, ni förstår vilka känslor som gick genom Jesper Nyholm under gårdagen när han nu för första gången springer igen. I går lade han ut en video på sitt Instagram som visar hur han joggar på ett löpband igen, på nivå 11 av 20.
”200mx2 följt av 100m. 13,5månad efter skadan och alla komplikationer som kom därefter.”

I dag när FotbollDirekt får en intervju med en kille som gått igenom så mycket men som okuvligt, dag ut och dag in, så sliter han med detaljer och han tillåter sig inte att släppa tanken på AIK.
– Nej, det gör jag inte. Jag känner hopp och det finns inte en chans att jag släpper det, säger han om sin minicomeback till FotbollDirekt.se.
– Men det var obehagligt att springa igen, det ska jag inte förneka. Det kändes stelt men samtidigt så roligt. Man ska komma i håg att jag för en vecka försökte springa kanske tio meter och det gick just då nästan inte alls. Därför är det här grymma framsteg. Från förra veckan till 500 meter den här gången. I dag ska jag cykla. Blir intressant att känna hur känslan är jämfört med jag gjorde i går.

Den närmaste tiden som nu ligger framför 25-åringen handlar om metodik från dag till dag, liksom hur en röntgen väntar om två veckor. Där och då så kan han få ett besked han lite fruktat att han aldrig ska få.
– Vi hoppas att det nu ska visa sig att jag är läkt till 100 procent. Det kommer att visa sig då. Det är ju förstås inte säkert men jag känner mig som exempelvis mycket bättre än för några månader sedan och då mådde jag ändå ganska bra och utvecklingen för mig var stark redan då. Så jag måste kunna hoppas på det.

Nyholms vardag nu går ut på att han pendlar mellan Sofiahemmet, AIK:s högkvarter vid Karlberg, samt ideliga möten med AIK:s tidigare så mångårige läkare, Karol Zyto.
– AIK vet hur jag mår. Jag pratar med AIK i någon form dagligen.

Och så är pillerburkarna också borta ur bilden. Inga som helst smärtstillande preparat längre.
– Nej, ingenting. Jag ville bli av med sådant så snabbt som det bara var möjligt. Nu är det flera månader sedan jag tog någonting. Det känns bara det som en sorts seger att inte vara beroende av sådant, säger han och syftar till den konstanta smärta han under så lång tid kände.