• Publicerat 26 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Tillståndsmyndigheten har höga krav på säkerheten när Dalkurd möter Syrianska den 6 maj. Orimligt höga tycker Dalkurd som i stället väljer att spela helt utan publik.
”Vi delar inte den bild som målas upp av myndigheterna att våra fans är ett gäng huliganer som endast besöker arenan för att ställa till problem”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det Dalkurd kallar rigorösa krav gör att matchen mot Syrianska i Gävle kommer att spelas utan publik. Klubben tycker att Tillståndsmyndigheten har orimliga krav på antal vakter och säkerhetspersonal som behövs för att säkerställa säkerheten.

Dalkurd anser att kraven går att likställa med vad det hade krävts för ett arrangemang inför 21 000 på Tele2 Arena i Stockholm. Därför väljer man i stället att stänga arenan för publik.

”Att stänga arenan för publik under matchen var inget enkelt beslut för föreningen att ta. Men vi har vridit och vänt på alla de alternativ som funnits och kommit fram till att detta är den enda lösningen givet de krav som ställs på föreningen för att genomföra matchen. Det är givetvis mycket tråkigt för båda lagens supportrar som går miste om en av årets höjdpunkter men vi hoppas ändå på fansens stöd och förståelse i denna situation”, säger Johan Gustafsson, Klubbdirektör i Dalkurd FF.

Klubben skriver:

”Dalkurd FF anser att bedömningen som gjorts inför matchen är helt orimlig och föreningen delar inte den bild som målas upp av myndigheterna att våra fans är ett gäng huliganer som endast besöker arenan för att ställa till problem. Vi anser istället att våra fans är skötsamma individer som nästan alltid får beröm för sitt uppträdande på såväl hemma- som bortaplan”.