• Publicerat 26 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Sulayman Jobarteh, NyköpingFoto: Bildbyrån

”Allsvenskan till Div 5” är stället för dig som gillar att spela på svensk fotboll! Följer du de lokala lagen lär du ha koll på just DIN serie. Låt de egna fynden bli stommen på helgens kupong och komplettera med Dagens Spels idéer. Varje vecka bjuder experterna på sina bästa vinnare; oftast i mellanskiktet – mellan Allsvenskan och division 5!

Konceptet ”Allsvenskan till Div 5” togs fram sen spelbolaget Coolbet som enda spelbolag i världen tillkännagav att de erbjöd spel på svensk fotboll ner till Division 5. Dagens Spel har länge suttit med expertisen kring alla serier, och får nu äntligen utlopp för den. Nedan hittar ni alla våra spel inför helgen!

Till Coolbets sektion för svensk fotboll här – med odds ner till Division 5

Sylvia – Nyköping, Div 1 Norra, Fredag 26/4, 19:00
Klassiska Norrköpingslaget Sylvia är nykomling i division 1 Norra efter en stark höst ifjol. Man är tillbaka på den här nivån efter fyra år i ”tvåan”. I vanlig ordning har Sylvia ett ungt lag och IFK Norrköpings plantskola siktar först och främst på nytt kontrakt. Det blev två förluster direkt innan man tog en skön trepoängare i bortamötet med Thoréngruppen senast. Sylvias vinst sa dock inte speciellt mycket då man mötte en motståndare i risigt skick. Gästande Nyköping hade höga förväntningar på sig inför förra säsongen men det lossnade aldrig riktigt. 2019 kan dock bli en fullträff och ”Bissarna” visade framfötterna redan i Svenska Cupen. Där besegrades bland annat Örebro SK och man spelade även jämnt med IFK Göteborg. I division 1 är nu Nyköping obesegrat och man vann enkelt hemma mot nykomlingen Boden senast. Fin chans att följa upp med tre nya poäng här i E4-derbyt och tvåan på Nyköping spelas till goda 1.98!

FC Brandbergen – Svensk-Palestinska FF, Div 5 Stockholm Södra, Fredag 26/4, 19.30
Säsongen har precis startat och då är det alltid svårt att hitta ett tydligt mönster och tydliga favoriter i så här låga divisioner. Vi vänder dock blickarna mot Brandbergen i Stockholms södra förorter där Svensk-Palestinska kommer på besök. Gästerna har hittat målformen rejält i de två första matcherna – precis som de gjorde i Division 6 förra säsongen (målsnitt 3,5 mål per match). Vi tycker de håller högre klass än vad oddset visar och sätter en slant på 2,65 på Svensk-Palestinska FF. Vill man säkra kan man även lägga en mindre slant på krysset till 4,75 – FC Brandbergen var extremt kryssbenägna på försäsongen och efter 1 vinst och 1 förlust hittills kan det vara klokt med X2 i denna match.

Eskilsminne – Torns IF, Div 1 Södra, Lördag 27/4, 14:00
Vi avslutar med derbyt mellan Eskilsminne och Torn i Division 1 Södra. Båda lagen gjorde det oerhört bra som nykomlingar ifjol och var länge med och kämpade om andraplatsen bakom suveränen Mjällby. Lagen kom till slut fyra respektive femma och det siktas högt även i år. Hos Eskilsminne tycker vi att det finns fog för optimism under nye tränaren, f.d. HIF-profilen Mattias Lindström. Starten har inte varit något vidare men poängen i Ljungskile senast var stark och nu bör man ta säsongens första ”trea”. Torn lär nämligen få det klart tuffare att följa upp fjolårets succé. Man har tappat ett par kuggar och börjat med två förluster på tre omgångar. Hemmaförlusten mot gräs-missgynnade Åtvidaberg senast sved och att nu gästa ett retat Eskilsminne blir troligtvis för svårt. Två klara segrar för Eskilsminne i fjolårets möten och bra chans på nytt till oddset 1.75!

Arameisk-Syrianska – Södertälje, Div 2 Södra Svealand, Lördag 27/4, 16:00
Arameisk-Syrianska åkte ur division 1 i höstas och siktar nu tveklöst på att slåss i toppen av Division 2 Södra Svealand. När säsongen är tre omgångar gammal har Arameisk-Syrianska dock inte vunnit än – något oroväckande men det ska direkt sägas att schemat varit tufft. När det nu vankas hemmamatch mot Södertälje FK ska det vara ett kanonläge att spräcka segernollan. Det har stormat rejält kring Södertälje de senaste åren och klubben går en osäker framtid till mötes. 0 poäng och hemska 15 baklängesmål efter tre omgångar var inte direkt den start Södertälje behövde – och att nu gästa ett retat Arameisk-Syrianska blir inte heller lätt… Arameisk-Syrianska är en stadig hemmavinnare till oddset 1.25!

Nordvärmland – Stenungsund, Div 2 Norra Götaland, Söndag 28/4, 15:00
Nordvärmland tränas av Degerfors-legendaren Milenko Vukcevic och han kan vara rätt nöjd med inledningen. Segrarna har dock kommit på konstgräs och när det senast var spel på vanligt gräs så blev det förlust, mot Lidköping. Tungt för Nordvärmland som på söndagen får klara sig utan skadade Aleskog och avstängde Wiejak – och som möter klassmotstånd i form av Stenungsund, som enligt oss är ett hett bud till seriesegern i Div 2 Norra Götaland. Man lirade i den här serien redan ifjol och slutade femma. Stommen är kvar och det är inget snack om att nyförvärven har höjt nivån ytterligare. Starten har varit klockren med tre raka segrar och visst gillar vi läget för Stenungsund att spinna vidare. Nordvärmland kom ner på jorden senast och säsongspremiären på den risiga gräsplanen är en faktor som snarast talar emot hemmalaget! Vi vädrar vi ny förlust och till 1.78 i odds är tvåan på Stenungsund vårt val!

Är du inte kund hos Coolbet ännu får du just nu 100 % bonus upp till 1000 kronor på första insättningen. Till välkomsterbjudandet här!


Åldersgräns 18 år för spel online. Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00.