• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Espanyol på 42 poäng (11-9-13) mot Celta Vigo på 35 poäng (9-8-16). Espanyol är på en trist mittenplacering medan Celta Vigo kämpar om livsviktiga poäng i den yppersta bottenstriden. Dagens Spel kommer här med sin analys inför matchen.

Matchinfo:
Espanyol – Celta
Fotboll Spanien LaLiga
2019-04-24 20:30
Odds från LeoVegas
1. 2.15 X. 3.65 2. 3.45

Espanyol har sedan tidigare skador på ordinarie högerbacken Roberto Rosales (1484 ligaminuter), ordinarie mittbacken David Lopez (1819) och offensivspelaren Piatti (742).

Celta Vigo har avstängning på ordinarie mittfältaren Boufal (1888). Sedan tidigare saknas offensivreserven Emre Mor (369), ordinarie vänsterbacken David Junca (1756) och ordinarie offensivpelaren Brais Mendez (2153 mins, 6 mål, 7 målpass).

För Espanyol är det viktigaste att undvika förlust i matchen. Om laget gör det så kan man vara trygga i att det knappast blir någon bottenstrid i slutomgångarna. Espanyol formkurva är dock lite bräcklig för dagen. Resultatmässigt sett ser den bra ut med 2-2-0 på fyra senaste omgångarna, men det har varit dubbla orättvisa vinster och två jämna kryssmatcher bakom det. Spelmässigt sett har det inte varit mer än medelmåttigt, d.v.s. ungefär i paritet med Espanyols ligaposition.

Celta Vigo spelar varje match som om den vore en cupfinal och de störsa rubrikerna hamnar kring en viss Iago Aspas. Aspas har stått för något av fotbollsvärldens comeback när han under våren återvänt från skadeperiod och fullkomligt gasat maximalt i alla matcher han har kunnat delta i. När Aspas saknades näst senast mot Atletico Madrid (avstängd) förlorade Celta Vigo, men i övrigt har laget plockat poäng i fyra andra matcher sedan 30:e mars. Gemensamt för de fyra? Aspas har startat och gjort mål i samtliga! Han gjorde två mål i 3-2-vinsten mot Villarreal, ett mål i 3-3 mot Huesca, två mål i 3-1 mot Sociedad och ett mål i 2-1 mot Girona. Den sistnämnda matchen var Celta Vigos senaste och där gjorde faktiskt hela laget en god insats. Det var närmare en tvåmålsvinst för Celta Vigo än till ett kryssresultat.

Det här är ett klassiskt fall där vilja kan slå klass. Espanyol är normalt ganska hemmastarkt och ett bortasvagt Celta Vigo (bara 2-4-10 för säsongen i bortastatistik!) skulle vanligtvis få problem att utmana om tre poäng. Gästernas starkare motivation och pånyttfödelse under ikonen Iago Aspas gör det att allt verkligen är fullt möjligt. Matchen kommer nog att bli jämn och kan gå åt båda hållen. Celta Vigo-oddet 3,45 lockar lite mer än Espanyols 2,15 hos LeoVegas Sport.