Foto: Bildbyrån

I går gick Svenska Spel ut med att all vadhållning på Syrianska stoppas efter kraftiga oddsrörelser på lagets matcher. Nu avslöjar Expressen att även polisen utreder klubben.
– Jag kan egentligen inte kommentera mer än att det finns en förundersökning, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till Expressen.

Svenska Spel och många andra spelbolag har stoppat spel på Syrianska efter en rad matcher med kraftiga oddsrörelser.

– Vi tog bort Syrianska tidigare i veckan från spelutbudet. Det var väl att vi sett en del kraftiga oddsförflyttningar på den tidigare matchen (mot Varberg) och vi kan inte riktigt förklara det och då gör vi som vi brukar göra. Det här händer x antal gånger varje år och det är för att skydda våra kunder. Då kan vi ta bort någon klubb, men vi kan inte uttala oss om vad det handlar om. Det är en säkerhetsåtgärd för att skydda våra kunder när vi ser någonting som vi inte kan förklara, sa Svenska Spels Janne Svensson till Fotbollskanalen i tisdags.

Anledningen till det stängda spelet ska ha varit misstankar om manupilering i matchen mellan Syrianska och Varberg (1-5). Syrianskas sportchef Can Melkemichel tyckte, i en intervju med FD, att klubben svartmålas.

– Vad var det för oddsrörelser på Syrianska-Varberg? Han preciserar ingenting i artikeln, han säger bara att det varit kraftiga oddsrörelser. Enligt vad jag fått reda på: det har varit exakt samma oddsrörelser i alla våra matcher, och det har inte varit något onormalt med dem, sa Melkemichel till FotbollDirekt.se.

– När vi vinner eller spelar oavgjort är det inga problem, då är det ingen som pratar om oddsrörelser. Så fort vi förlorar så kommer det direkt folk och säger att det varit konstiga oddsrörelser. Plus att Svenska Spel stänger spel så fort det spelas några kronor för mycket på en specifik match. De har tagit bort spel på flera andra klubbar. Men det skrivs sällan om det när det händer andra klubbar.

Nu har polisen öppnat en förundersökning då det finns en brottsmisstanke om spelfusk i anknytning till klubbe, det skriver Expressen i dag.

– Jag kan egentligen inte kommentera mer än att det finns en förundersökning, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till tidningen.