• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK skrotade trebackslinjen mot Häcken i kväll och det gav resultat. Daniel Sundgren stor matchvinnare med sitt segermål i 78:e minuten. I och med 1-0-segern har svenska mästarna nu åtta poäng efter fyra matcher. 

Svenska mästarna AIK hade inför i kväll inlett allsvenskan svagt. Bara en seger innan dagens match mot Häcken. I övrigt två kryss och en förlust, en förlust som kom senast borta mot Örebro med 2-1.

Nu skrotade tränaren Rikard Norling trebackslinjen. I stället en offensivare elva med fyra anfallare på banan. Tarik Elyououssi på mittfältet bakom Henok Goitom, Chinedu Obasi och Jack Lahne.

I Häcken saknades Paulinho som är sjuk och ersattes av Nasiru Mohemmed i elvan. I övrigt samma lag som föll mot Djurgården i söndags med 1-0. Häcken hade inför i kväll sju poäng efter fyra matcher.

Avspark 19.00.

Varmt och soligt i huvudstaden. När AIK mötte Häcken på Friends förra säsongen blev det en komfortabel seger för Stockholmslaget och nu var det nära en smakstart för Gnaget.

Efter kvarten spelad bjud Joona Toivio AIK på en jättechans, men Peter Abramsson räddade upp det hela efter Sebastian Larssons försök.

Ribbträff Häcken precis före pausvilan. Joona Toivio med projektil på frispark från långt håll, men AIK räddades av ribban.

Med tio minuter kom det förlösande målet på Friends Arena – och det var AIK som gjorde det. Flyttryktande Daniel Sundgren, som uppges gå till grekiska Aris i sommar, slog till för mästarna. Oj vilken viktig fullträff! Framspelningen svarade Enoch Kofi Adu för.

11 131 åskådare på plats på Friends i kväll.

AIK vann med 1-0 och passerar Häcken i tabellen. Gnaget nu delad trea i tabellen med sina åtta poäng efter fyra matcher.

AIK: Linnér – Sundgren, Karlsson, Mets, Lindkvist – Adu, Larsson, Elyounoussi – Lahne, Goitom, Obasi

Häcken: Abrahamsson – Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson – Berggren, Faltsetas, Mohammed – Irandust, Jeremejeff, Yasin