Foto: Bildbyrån

Förre Hammarbyprofilen Stefan Batan är svårt skadad. I dag rapporterar nu VLT att korsbandet i vänsterknäet gått sönder.
– Det här känns ruggigt bittert, säger han till tidningen.

Det är ett Västerås som smyger med i toppen och ett av huvudnamnen så här långt har varit ett mångårigt före detta Bajennamn; Stefan Batan har imponerat på ålderns höst och var också bra i matchen där han skadade sig. Batan skadade sig efter knappa halvtimmens spel mot Trelleborgs FF och det så svårt att hans säsong alltså nu är över.

LÄS: MICHELSENS TUFFA BESKED

Ut på bår bars han och domen nu är inte alls trevlig.
En magnetröntgen har visat att korsbandet har gått av och det är en tagen Stefan Batan som mött lokaltidningen VLT sedan han fått motta beskedet.
– Det hade kunnat varit mycket bättre. Man hamnar i en bubbla…jag försöker se det positiva i det negativa. Vad ska man säga? Jag har haft en ganska skadefri karriär. Det som gör det så jävla bittert är att jag kände mig i så jäkla bra form, det är en annan femma om jag känt att jag kommit upp i åren. Men jag kände mig fan som en 25-åring. Det är jävligt surt men det här är fotbollens baksida.

VLT: Hur ser prognosen ut?

– Säsongen är med största sannolikhet över. Det är en process på sex månader vad jag förstår. I dag ska jag träffa den läkare som eventuellt ska operera knät. Jag har tagit kontakt med en läkare från Bajen så jag fick en röntgen snabbt och svar direkt. På det sättet är det bra, det kommer gå undan, men sen väntar en lång rehab.