• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Elfsborg tog en meriterande seger hemma mot Örebro med 4-2 under måndagskvällen. Bra gick det också för Östersund som bortaslog AFC Eskilstuna med 1-0. För Falkenberg blev det 0-0 hemma mot Sirius, poäng direkt efter petningen av målvakten Hampus Nilsson.

Efter att ha varit syndabock såväl borta mot Östersund som på Östgötaporten mot Norrköping petades Hampus Nilsson i Falkenbergmålet inför onsdagskvällens hemmamöte med Sirius. I stället fick Johan Brattberg chansen mellan stolparna.

Effekt direkt för nykomlingen som höll nollan och spelade 0-0, första poängen sedan 1-0-segern mot Örebro i premiären.

Just ÖSK hade svårt att hålla tätt borta mot Elfsborg i kväll. Boråsarna vann med hela 4-2 efter två mål av Samuel Holmén samt ett vardera från inlånade Pawel Cibicki och Kevin Kabran. Örebros mål gjordes av Carlos Strandberg och Jake Larsson.

För Östersund blev det en viktig 1-0-seger borta mot AFC Eskilstuna. Dino Islamovic matchhjälte med sitt mål i den 23:e minuten, framspelad av Tesfaldet Tekie. ÖFK upp på åtta poäng efter fem matcher, lika många som Elfsborg.