• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF var i brygga efter den första halvleken mot Hammarby, men efter paus visade MFF klass och vände 0-1 till seger 4-1. 

Efter bara en poäng på två matcher har Malmö FF fått upp ångan. Inför i kväll två raka segrar och vittring på serieledande Djurgården.

Erdal Rakip, som startade senast mot Sirius, bänkades nu till förmån för Arnor Traustason.

Hammarbys tränare Stefan Billborn matchade exakt samma elva som i segermatchen mot AFC Eskilstuna. Inför i kväll hade Bajen fem poäng efter fyra matcher.

Avspark i Malmö 19.00.

Fint försommarväder i Malmö och MFF bättre laget i inledningen.

I den tionde minuten var det också nära ledning för hemmalaget. Sören Rieks hittade fram till Arnor Traustason som i utkanten av straffområdet skottfintade ner Simon Sandberg och sköt från nära håll, men finfin räddning av Curci.

Två minuter senare var det i stället Hammarby som tog ledningen. Jeppe Andersen hittade fram till Muamer Tankovic med en delikat krossboll. Tankovic sög ner bollen i straffområdet och dundrade behärskat in 1-0 för Bajen.

Byte i paus i Malmö. Ut med Andreas Vindheim, in med Jo Inge Berget. Offensiv rockad av MFF.

Tidig kvittering av Malmö i den andra halvleken. Arnor Traustason helt på egen hand då han bröt in från vänsterkanten och hittade bortre stolpen med ett precist skott. Jubel på Stadion.

Mycket nära 2-1 MFF i 59:e minuten efter en fantastisk rusch på högerkanten från Bachirou och inspel till Antonsson som inne i straffområdet sköt precis utanför via Bajenförsvarare och hörna.

MÅL! Hörnan resulterade i 2-1 för Malmö. Jeppe Andersen försökte rensa, men rakt på Antonsson som nickade mot mål och samme Andersen styrde in bollen i eget nät.

I den 70:e minuten utökade MFF till 3-1. Hammarby drällde på mittplan och Malmö ställde om blixtsnabbt. Traustason hittade fram till Sören Rieks som hur elegant som helst placerade in bollen i bortre krysset.

Med tio minuter kvar nickade Markus Rosenberg in 4-1 på Bergets inlägg från höger. Nicken perfekt intill bortre stolpen och krossen ett faktum. Vilken andra halvlek av MFF!

Malmö vann med 4-1 och tog tredje raka segern. Skåningarna uppe på tio poäng, lika många som serieledande Djurgården som dock har en match färre spelad.

Malmö FF: Dahlin – Bengtsson, Lewicki, Larsson – Vindheim, Traustason, Christiansen, Bachirou, Rieks – Rosenberg, Antonsson

Hammarby: Curci – Sandberg, Fenger, Fällman, Widgren – Andersen, Djurdjic, Bojanic -Khalili, Kjartansson, Tankovic