• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF svarade för en enastående andra halvlek hemma mot Hammarby och vann med 4-1 efter att ha vänt underläge. FD:s Casper Nordqvist mycket imponerad av skåningarna.
– När MFF ångar på som i andra halvlek är de överlägsna i allsvenskan. Vilken överkörning, utbrister Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER MALMÖ – HAMMARBY 4-1

Hammarby i ledning efter den första halvleken, men vad hände sedan?

– Tja, viktigt byte av Rösler i paus med Berget in på bekostnad av Vindhem. MFF satte gasen i botten och när ettan kom tidigt i andra halvlek kändes det bara som en tidsfråga innan vändningen skulle fullbordas – vilket den gjorde. När MFF ångar på som i andra halvlek är de överlägsna i allsvenskan. Vilken överkörning! Hammarby svarade överlag för en bra första halvlek, men när MFF växlade upp i andra hängde inte Bajen med – och det är det nog inte många allsvenska lag som hade gjort.

MFF med tre raka segrar. Markus Rosenberg-effekten?

– Så är ju känslan. När Mr Malmö är på banan fungerar MFF. Laget tog en poäng på de två första matcherna när Rosenberg inte startade. Nu har han varit fit for fight i tre matcher – och MFF har vunnit samtliga… Den dagen Rosenberg till sist lägger av får skåningarna ta sig en rejäl funderare hur de ska lyckas axla Rosenbergs gigantiska mantel.

Vilka andra MFF-namn stack ut i kväll?

– Jag tycker Arnor Traustason var bäst på plan. Oj vad nyttig han är – och så rivig i sitt spel! Låg bakom mycket framåt. Svarade för ett otroligt snyggt mål och spelade även fram till 3-1-baljan. Fouad Bachirou mycket fin i kväll också.

Bajen tar emot Djurgården på söndag. Vem är favorit?

– Det är Djurgården, vilket jag även svarade inför cupkvartsfinalen i mars månad. Djurgården har imponerat mer och leder ju också serien. Farhågan för Dif är alla skade- och sjukdomsbesvär som de plågas av, men om de får tillbaka merparten av de namn som missade Häckenmatchen får ändå Blåränderna bära favoritskapet.

MFF åkte på pumpen borta mot Norrköping i höstas, nu drabbar de samman på Östgötaporten på söndag. Vilken match!

– Onekligen en häftig drabbning och vi vet ju hur bra Norrköping är på hemmaplan. Frågetecken för Christoffer Nyman som ser ut att missa torsdagskvällens möte med Djurgården och att de just bara har två dagars vila innan de möter MFF är en nackdel. Malmö är i bättre form än ”Peking” och jag tycker Röslers mannar är favorit på söndag.