• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Svenska mästarna AIK tog tre poäng i måstematchen mot Häcken hemma på Friends Arena. Här FD:s krönikör Magnus Österberg med fem tankar kring kvällens drabbning.

FEM SNABBA MED MAGNUS ÖSTERBERG EFTER AIK – HÄCKEN 1-0

AIK med stora ändringar, vad blev ditt första intryck av det?

– Ja, det var ju en hel del ändringar organisatoriskt med i grunden fler offensiva spelare från start. Spelmässigt så var det inget flyt inledningsvis. Många avbrott och ganska få långa anfall. Självklart fler spelare högre i planen men ingen skärpa från start. Att ändra så pass mycket tar tid.

Hur reagerade BK Häcken på det?

– Känslan var tydlig att Alm & Co var förberedda. De reagerade nog mer på sig själva och att göra en bättre insats än senast (mot Djurgården).

Tycker du att AIK ska fortsätta med det här ”experimentet”?

– Alltså, att tro att ”allt” ska fungera fläckfritt direkt är galet naivt. Den här insatsen är färgad av ett lite ”spänt” läge och många spelare saknar teknisk skärpa, kanske anspänning? Svaret på frågan: jag tycker att det finns anledning att fortsätta men det måste till fler delar av det ”gamla” AIK, framför allt bollinnehavet och kontrollen. Då kommer spelarna att känna sig mer hemma.

Matchen och resultatet i stort, rättvist?

– Häcken gör en ganska bra bortamatch och såg klart bättre ut än i förra omgången. Det var ingen chanskavalkad och mycket spel på mittfältet och massor av frisparkar och avbrott. Det blev ju inget sprudlande match, om man säger så. Med andra halvlek så förtjänade AIK mer än gästerna.

Är det någon spelare som förtjänar extra beröm?

– Nja, det är faktiskt ingen som sticker ut och är klart mycket bättre än någon annan. Självklart måste man nämna segerskytten Daniel Sundgren som ”behövde” det där målet efter skriverierna om vart hans fokus är. Det ska som sagt sägas att AIK är bättre som helhet i andra halvlek men alla kan nog bättre individuellt.