• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Svenska mästarna AIK har inlett allsvenskan svagt. Efter förlusten senast mot Örebro är det ett pressat Gnaget som tar emot Häcken i kväll.
– Vi är självklart inte nöjda med fem poäng på fyra matcher, det är inget vi har siktat på, säger målvakten Oscar Linnér till Expressen.

Efter två raka 0-0-matcher tog AIK en minst sagt värdefull trepoängare hemma mot Sirius i allsvenskans tredje omgång. Där och då trodde säkert många att svenska mästarna fått upp ångan, men i fredags kom en rejäl käftsmäll på Behrn Arena.

Filip Rogic prickade in 2-1 i bortre krysset för Örebro på stopptid och AIK återvände till Stockholm med noll poäng. Målvakten Oscar Linnér medger besvikelse över inledningen på säsongen.

– Vi är självklart inte nöjda med fem poäng på fyra matcher, det är inget vi har siktat på. Samtidigt har vi alla möjligheter att få en bra start när vi summerar efter tio matcher. Sedan behöver man inte ha ett allt för bra fotbollsöga för att se att allsvenskan är extremt jämn i år, inget lag verkar vara ett strykgäng. Det känns som att alla kan slå alla och det är bara att kolla på resultaten hittills. Det är få matcher det går att ta för givet att det går att ta tre poäng, säger Linnér till Expressen.

I kväll gästas AIK av tabelltvåan Häcken på Friends Arena, ett Häcken som i söndags föll hemma mot Djurgården med 1-0 och som dessförinnan spelat oavgjort mot Malmö och besegrat Helsingborg samt Falkenberg. Linnér varnar för motståndet.

– Häckens offensiv är toppklass i allsvenskan. De gjorde väl mest mål förra året och det är ett extremt skickligt lag offensivt, men vi är minst lika skickliga defensivt. Det blir en kul och intressant match, konstaterar 22-åringen.