Samuel Brolin spås en lysande framtid som målvakt. 18-åringen är i år utlånad från AIK till Vasalund och talangen hyllas av tränaren Nebojsa Novakovic.
– Han gjorde en fantastisk match senast mot Gefle. Han räddade oss, säger AIK-profilen till FotbollDirekt.se. 

Han är 202 centimeter lång och spås bli nästa stora AIK-målvakt. Redan 2018 var Samuel Brolin med på klubbens träningsläger i Dubai och han har tidigare provspelat med klubbar som Manchester United och Manchester City.

För att få speltid är 18-åringen nu utlånad till farmaklubben Vasalund i division 1 norra och han har gjort succé per omgående. Det berättar AIK-profilen Nebojsa Novakovic, som nu verkar som tränare i Vasalund.

– Samuel gjorde en fantastisk match senast mot Gefle (0-0). Han räddade oss i slutet av matchen då vi missade för mycket och Gefle fick sista chansen. Ja, Samuel var fantastisk där, säger Novakovic till FotbollDirekt.se.

Du var ju med när Oscar Linnér gick från junior till startman i AIK. Kan Samuel Brolin göra samma resa?

– Ja, de är ganska lika (skratt). De är båda väldigt stora och precis som Oscar var då är Samuel orutinerad. I den här åldern ska de våga göra fel. Oscar fick tidigt testa allsvenskan och som ung målvakt gör man ibland dåliga ingripanden, men också helt avgörande räddningar som stärker självförtroendet. Det är matchsituationerna som är avgörande för spelarnas utveckling. Oscar fick den möjligheten i AIK, Samuel får den möjligheten här hos oss.

Vasalund är nykomling i norrettan och har inlett med tre raka kryss. 2-2 borta mot Karlstad följdes upp av samma resultat hemma mot Karlslund. Nu senast på Skytteholm alltså 0-0 mot Gefle och Nebojsa Novakovic anser att Solnalaget borde haft fler än tre poäng så här långt.

– Som jag sagt innan behöver vi känna på den här serien och dess kvalitet, men vi är missnöjda över att vi tagit så få poäng. Vi var faktiskt nära vinst i premiären, likaså i andra omgången. Nu mot Gefle skulle jag dock säga att det var rättvist med kryss.

Umeå på bortaplan på söndag. Lång resa, tuff match?

– Det känns som att bortaplan passar oss bättre. Vi har många snabba spelare som gillar att attackera på stora ytor. För oss har det varit svårare att möta lag på hemmaplan som backar hem, som Gefle och Karlslund. Vår bästa offensiva insats var borta mot Karlstad så jag hoppas att vi återigen gör det bra framåt på söndag, säger Novakovic inför Umeå, ett lag som tagit sex poäng efter tre matcher.

Mötet mellan Umeå och Vasalund kl 15 på söndag sänds av Ettanplay och går att se via FotbollDirekt.se!