Foto: Bildbyrån

Häcken fastnade mot Djurgården. Tung förlust. Mot AIK riskerar nu stjärnan Paulinho att saknas.
– Han fick inte komma hit i dag så han är hemma. Men alldeles oavsett så vill vi inte se som det såg ut mot Djurgården igen mot AIK. Det får inte hända igen, säger sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Paulinho hade en tung dag mot Djurgården. Den brasilianske stjärnan kom ingenstans och samma kväll ser han nu ut att ha ätit något olämpligt. I nuläget är Häckens största namn sängliggandes och Andreas Alm ser i nuläget ut att behöva ta bort Paulinho från matchen mot AIK.
Om han inte kommer med så går mycket förlorat, 20 mål i fjol och tre på fyra matcher så här långt.

– Vi får se om han åker med upp till Stockholm eller inte. Nej, han har inte varit här i dag. Vi har bad honom hålla sig borta när han mår som han gör. Vi vill ju inte ha hit en magsjuk spelare till anläggningen, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

– Nej, han kände inget mot Djurgården, han tror han ätit någonting olämpligt efteråt.

LÄS: FULLT PÅDRAG I AIK:S KULISSER

Tungt mot Djurgården alltså senast, för hela Häcken. Men göteborgarna har ändå likväl motsvarat de höga förväntningar man går in i säsongen med. Man har direkt uppträtt som ett topplag.
Frågan är nu hur förlusten senast påverkar. AIK på bortaplan och det utan Paulinho låter hur som helst på förhand som en svår resa. Å andra sidan så kanske Häcken kan göra liknande det Djurgården gjorde senast.
– AIK borta för oss är alltid svårt. Ruskigt tuff match och det är klart att man gör bäst i att hålla lite lägre profil en sådan här gång och som vi såg ut mot Djurgården. Ja, men man är besviken och blir lite förvånad över när det inte stämmer och vi spelar på så låg nivå som då men samtidigt så måste vi ha respekt för att Djurgården var bra, säger han men nyanserar samtidigt sin besvikelse:

– Men totalt sett så måste vi vara nöjda. Vår säsong överhuvudtaget med cupfinal och starten i allsvenskan. Vi måste tro att nivån mot Djurgården var tillfälligheter. Även om det nu är AIK den här gången så är det ju skönt med många matcher.