• Publicerat 23 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK hemma mot Häcken i morgon – då saknas Stefan Silva för Gnaget. Även Saku Ylätupa kan missa matchen.
– Han är inte riktigt inne i full träning än, säger Rikard Norling till Sportbladet.

AIK föll borta mot Örebro senast – i morgon väntar hemmamatch mot Häcken som även de gick på en förlust, hemma mot Djurgården. Dessförinnan obesegrat. I Häcken så är storstjärnan Paulinho osäker då han ligger däckad i magsjuka.

– Vi får se om han åker med upp till Stockholm eller inte. Nej, han har inte varit här i dag. Vi har bad honom hålla sig borta när han mår som han gör. Vi vill ju inte ha hit en magsjuk spelare till anläggningen, sade Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se tidigare i dag.

I AIK är det definitivt klart att Stefan Silva missar matchen. Även Saku Ylätupa, som saknades senast mot Örebro, kan missa i morgon.

Chinedu Obasi fick bara en kvart senast på grund av en skadekänning under veckan, men ska vara redo för mer speltid.

– Stefan Silva har en underkroppsskada och är borta. I övrigt är det fortfarande frågetecken på Saku, han är inte riktigt inne i full träning än, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Sportbladet.

Däremot finns det hopp om Chinedu Obasi som haft skadeproblem men ändå spelade tio minuter senast mot ÖSK:

– Obasi hade en underkroppsskada som gjorde att han bara kunde spela en kvart max för att inte riskera nå got och så här i efterhand var det nog ett bra beslut. Men han har blivit bättre under veckan, säger Rikard Norling.