• Publicerat 23 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Amadou Jawo lämnade Djurgården efter förra säsongen. Nu börjar anfallaren om som spelande tränare i division 3-klubben Brottby SK.
– Det är en bra nivå att börja på och förhoppningsvis kan jag bidra med min rutin, säger Jawo till Fotbollskanalen.

Efter att ha öst in mål i Djurgården som inlånad från Elfsborg 2013 köpte Djurgården loss anfallsstjärnan och Jawo kritade på för fem år.

Någon succé blev det däremot inte och efter att ha varit utlånad till Frej i fjol lämnade Jawo Djurgården när kontraktet löpte ut.

Nu står det klart att Jawo hittat ny klubbadress – som spelande tränare i Brottby SK, hemmahörande i division 3.

– Det är en barndomskompis till mig som är tränare där. Jag håller på att fasa in mig i arbetslivet och det passade bra med familjen. Jag vill spela fotboll för att det är skoj och kan man kombinera det med att få hur en eventuell tränarkarriär kan se. Det är en bra nivå att börja på och förhoppningsvis kan jag bidra med min rutin. Det är ett bra steg in och sedan får man ta det därifrån, säger Jawo.

Fotbollskanalen: Hur känns det att ha lämnat fotbollen på högsta nivå och i stället spela på en lägre nivå?
– Det var ju vemodigt i början när man skulle börja jobba. Man funderade på massa saker. Sedan fick jag den här chansen med arbete och kunna vara spelande tränare. Då tänkte jag att antingen kan jag fortsätta spela något år till på elitnivå och inte få chansen och då kände jag att det här var mer spännande.

Jawo gjorde 18 allsvenska mål på 80 matcher för Djurgården.