Foto: Bildbyrån

Junes Barny fick avbryta matchen mot Helsingborg i går. Nu meddelar IFK Göteborg att mittfältaren måste opereras. Barny missar matcherna mot AIK och Kalmar.
– Han kommer inte att kunna spela mot Kalmar och AIK, sedan få vi se, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson till klubbens hemsida.

Junes Barny fick lämna IFK Göteborgs segermatch mot Helsingborg i går. En smäll mot ansiktet i kollision med lagkamraten Carl Starfelt i slutet av första halvlek och han tvingades av planen.

IFK Göteborg meddelar på sin hemsida att Barny undersökt och det handlar om en ansiktsfraktur. Mittfältaren måste opereras och missar åtminstone två matcher. Mot Kalmar på torsdag och mot AIK på måndag nästa vecka.

I övrigt så är det osäkert kring Nzuzi Toko som skadade sig borta mot Djurgården förra veckan. Där kan det bli spel mot Kalmar och AIK, men det är ännu oklart meddelar Calle Persson. Samma med Robin Söder som åkte på hjärnskakning för dryga veckan sedan.

– Tar steg varje dag efter sin hjärnskakning. Vi utesluter inte spel i veckan, säger Persson om Söder.

Mittfältstalangen Adil Titi har missat inledningen av säsongen men tränar nu fullt, och för hemvändaren  Sebastian Eriksson så går det åt rätt håll:

– Gör framsteg och kan förhoppningsvis integreras i den kollektiva träningen nästa vecka, säger Calle Persson.