• Publicerat 22 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Pa Dibba hade en tuff höst i Kina efter försäljningen från Hammarby förra sommaren. Knappt någon speltid alls i Shenzhen. Nu utlånad till Shanghai Shenxin i andradivisionen, och då har speltiden – och målen – kommit. Kolla in Dibbas senaste fullträffar i Kina!

Hammarby sålde Pa Dibba i fjol somras- efter en vårsäsong med sju mål på tio matcher så lade kinesiska Shenzhen upp stora pengar, och 31-åringen fick en sen utlandschans.

Men det blev inte mycket speltid i ett lag som slogs i toppen av andradivisionen. En match i ligan för Dibba, och han var mestadels på läktaren när Shenzhen tog steget upp i Kinas Premier League.

Därför blev det också aktuellt med en återkomst till Hammarby, som under vintern försökte nå en lösning med kineserna om Dibba. Istället blev han utlånad till Shanghai Shenxin i andradivisionen.

Där får Dibba spela – och där gör han mål. Ett första mål kom redan i premiären, och han har startat samtliga sex ligamatcher så här långt. Nyligen mot Guangdong Southern Tigers så nätade han igen, en löpning i djupet där han utnyttjade sin snabbhet och var säker i friläge:

Matchen slutade emellertid med förlust 2-4.

Men i helgen kom en seger, 4-1 mot Guizhou Hengfeng. Och två nya mål av Pa Dibba:

Han är nu uppe på fyra fullträffar på s