• Publicerat 22 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården går inte bara bra i fotbollen just nu, utan hockeylaget skördar för tillfället också de stora framgångar. När Blårändera på torsdag möter IFK Norrköping spelar Dif-hockey sin tredje match i SM-finalserien mot Frölunda. Därmed är en krock ofrånkomlig, men klubben gör nu så gott de kan.
”En magisk kvart som underlättar för alla DIF-supportrar att kunna se så mycket DIF som möjligt” skriver föreningen på sin hemsida.

Under söndagen hamnade Djurgårdssupportrarna i kläm. Både hockeylaget och fotbollslaget spelade samtidigt, där Djurgårdens SM-final match mot Frölunda startade samtidigt som den allsvenska matchen mot Häcken.

På torsdag uppstår samma problematik igen, då fotbollslaget spelar samtidigt som den tredje SM-finalen. Därför väljer nu föreningen att flytta fram fotbollsmatchen en kvart, till 18.45, allt för att underlätta för de supportrar som vill njuta av både hockeyn och fotbollen.

”En magisk kvart som underlättar för alla DIF-supportrar att kunna se så mycket DIF som möjligt” skriver Djurgården på sin hemsida.

Då undrar ni kanske vad en kvart kan göra för skillnaden när de båda matcherna pågår i minst en och en halv timme. Jo det är nämligen så att flytten gör så att den första halvleken i fotbollen slutar innan hockeyn börjar och att den andra perioden i hockeyn borde starta efter att fotbollsmatchen är slut, med reservation för tilläggstid och periodlängder.

”Vi uppmanar alla som inte åker till Göteborg för att se hockeyn på plats att komma till Tele2 Arena på torsdag” skriver klubben vidare på sin hemsida.