IFK Göteborg kan i dag starta Lasse Vibe. Med Robin Söder ännu inte fri från sviter av hjärnskakning och avstängde Kharaishvili så kan det nu bli danskt i start ikväll mot HIF.

Där två tunga namn som inte kan komma med mot Helsingborg.
Illa för IFK Göteborg som ju startat lovande men utan två av namnen som imponerat som kanske mest så här långt.

Å andra sidan kommer nu sannolikt Lasse Vibe med som startman för första gången. Det blev ju ett inhopp mot Djurgården på på Tele 2 arena. Vibe som hann ju göra fint avtryck. Med det säger ju all logik att han öppnar mot Helsingborg i dag på Ullevi – startar han så blir det för Blåvitt för första gången sedan i juli 2015.

LÄS: MARKUSSON SÄTTER HÅRT EMOT HÅRT

Ett annat namn som nu kommer in i värmen igen är Sargon Abraham efter problem med både höft och ljumskar. Nu är han bättre men troligen blir det bänken för honom, till att börja med.

Blåvitts tränare Poya Asbaghi gör sitt bästa för att inta en låg hållning inför kvällen. HIF har ju daskat till tunga motståndare så här långt så det är som ett topplag som i dag kommer till Ullevi.

– Vi möter en ovanligt erfaren nykomling som dessutom redan har besegrat två av de tippade topplagen, Norrköping och Hammarby, säger Asbaghi till klubbens hemsida.