AIK-favoriten Daniel Sundgren gjorde förra säsongen en mirakulös resa från att i  varit uträknad till att i slutet av året vinna SM-guld. Nu träffar Patrick Ekwall wingbacken i en öppenhjärtig intervju om bland annat sin livsallvarliga sjukdom.
– Vi hittade en lösning som funkade för mig och nu sitter jag här idag ”fit for fight”, berättar Sundgren i programserien ”Ekwall Möter”. 

Daniel Sundgren är en spelare alla lag skulle behöva, med ett stort hjärta och inställning så är han numera ett av allsvenskans största namn. Men han är inte bara en fajter utan kan med sin fina högerfot också göra så mycket spelbegåvat från sin wingbacksposition.

Men förra året var inte längre fotbollen självklar.

Inte på långa vägar.
Sundgren drabbades inför säsongen av en blodpropp i lungorna vilket bidrog till stor osäkerhet rörande hans hälsa.

Kanske skulle inte den hyllade högerspringaren kunna spela fler allsvenska matcher. Ja, hans liv kunde till och med vara i fara.
Men nu ett år senare kan försvararen titta tillbaka på ett år som innehållit fina prestationer och framförallt ett vunnet SM-guld. Ett mirakel. Som han lyckats komma tillbaka och det lika bra som någonsin.

Den här säsongen har 28-åringen spelat varje match och uppges dessutom till och med vara nära en flytt till grekiska Aris.

Här nedan ser du intervjun med Patrick Ekwall där han bland mycket annat sätter ord på det rent förskräckliga han förra året tvingades gå igenom. Och så inte minst så berättar han om sitt temperament som många gånger drar i väg.
– Jag är ju lite tokig på planen, säger Sundgren och pratar om två olika personligheter och hur han uppmuntras av sin flickvän.