Foto: Bildbyrån

Djurgården har gått upp i serieledning och gjorde det trots att över ett halvt dussin namn saknades mot Häcken.Och så blev det känslomässigt än värre av Edward Chilufya vars pappa nyligen gick bort.
– Vi fick det beskedet i fredags. Tungt för Edward och oss alla. Nu ska han bara få lugn och ro så får vi se, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Djurgården gjorde sitt förmodligen starkaste resultat i år när man i går gjort 1-0 på Häcken nere i Göteborg.
Och det trots att nio namn var skadade eller sjuka.
Med i helhetsbilden ska även att ett semibetonat Dif denna gång gjorde det man gjorde mot ett Häcken som faktiskt var obesegrat i tio hemmamatcher på Hisingen – och tillika med guldtips på ett sätt som kanske aldrig tidigare.

Dif jämte med streck över namn som PK Bråtveit, Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Elliot Käck, Jonathan Ring och Edward Chilufya. Sportchef Bosse Andersson medger i dag att han reste till Göteborg med låga förväntningar och inte minst känslomässigt starkt berörd av Chilufyas sorg sedan hans pappa avlidit.
– Vi fick det beskedet i fredags. Tungt för Edward och oss alla. Nu ska han bara få lugn och ro så får vi se när han kommer tillbaka. Det vet vi inte nu. Vi pratar och håller kontakten dagligen men det viktiga nu är att han ska få all tid han behöver med sin familj, betonar sportchefen för FotbollDirekt.se.

– Kring själva matchen så är det klart att jag drog ner mina förväntningar. Jag gjorde nog det för mig själv. Sett till alla namn vi saknade och sett till Häcken på bortaplan och sett till stats vi hade mot Häcken på bortaplan. Nej, det var svårt att ha förväntningar inför den här matchen så du kan ju föreställa den stolthet vi alla känner i dag, säger Bosse Andersson om serieledningen.
– Många undrade nog och höjde på ögonbrynen, säger han och syftar bland annat till att Djurgården exempelvis tvingades kompromissa in två ytterbackar som aldrig spelat i rollen tidigare.

Hur hållbart det är över tid med en trupp där för många namn för ofta saknas, det är det lätt att undra över.
Om rådande spiral fortsätter lär verkligheten förr eller senare hinna i fatt Djurgården. Det är ju inte minst förrän helt nyligen som exempelvis klubbens största namn, Erik Berg, gjort comeback efter att ha missat i stort sett hela vintern.

– Men jag känner absolut att vi har kontroll. Sedan ska man komma ihåg att vi hade både skadade och sjuka den här gången så jag är ganska övertygad om att flera namn är tillbaka redan på torsdag, säger Andersson om Norrköping hemma på Tele2 Arena.