• Publicerat 22 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby tog igår en efterlängtad första seger i årets allsvenska. Nu vill Nikola Djurdjic rida vidare på vinsten och svepa både Malmö och Djurgården.
– Fyra vore okej, men sex poäng skulle sätta oss i den positionen vi vill vara i. Vi vill vinna varje match, säger anfallaren till Sportbladet.

Hammarby log pyrt till i tabellen inför mötet med AFC Eskilstuna. En jumboplacering var inget som gladde Nikola Djurdjic.

– Vi behövde verkligen vinna mot AFC. Vi behöver vinna alla matcher, men i dag hade vi två poäng och låg sist i tabellen. Det var pinsamt att se. Så vi behövde vinna, för Bajen är inte en vanlig klubb. Det är en klubb med väldigt mycket passion och supportrarna är oförlåtande. Vi satte en standard förra året och vill hitta tillbaka till den, säger anfallaren till Sportbladet.

Hammarby gjorde också jobbet mot AFC när laget kunde avgå med en 3-1-seger och hopppade med det upp till en sjätteplats i tabellen. Nu väntar två tuffa matcher mot först Malmö och sen derby mot serieledarna Djurgården till helgen.

– Båda matcherna är viktiga. Det här gav oss mer självförtroende. Nu ska vi ta tre poäng mot Malmö FF, säger han och fortsätter sitt resonemang:

– Jag tycker vi förtjänade mer än vad vi fick där nere förra året. Vi spelade bra. Malmö har haft en skakig start i år, men har kommit tillbaka till vinnarspåret de senaste matcherna. Det kommer bli tufft. För Malmö borta är den svåraste matchen på säsongen.

Vad är egentligen godkänt att ta med sig rent poängmässigt från två så pass tuffa matcher?

– Fyra vore okej, men sex poäng skulle sätta oss i den positionen vi vill vara i. Vi vill vinna varje match. Vi är aldrig nöjda med en poäng. Ska man vara med där uppe i toppen så måste man vinna de här matcherna.