Varken Robin Söder, Giorgi Kharaishvili eller Nzuzi Toko finns med för IFK Göteborg på Ullevi i dag. Men inte heller motståndarna Helsingborgs IF kommer med sitt bästa lag. Fjolårets skyttekung tvingas stå över med en vadskada. 

En hel del tunga avbräck har drabbat IFK Göteborg inför eftermiddagens match mot pigga nykomlingen Helsingborg.

Robin Söder har åkt på hjärnskakning och är inte tillbaka redan till i dag. Förra årets nyckelspelare Giorgi Kharaishvili är avstängd och nyförvärvet Nzuzi Toko har problem med sina ljumskar.

Å andra sidan får Blåvitt tillbaka Sargon Abraham från ljumsk/höftproblem och Lasse Vibe förväntas gå in från start efter att ha hoppat in senast.

Helsingborg slog Hammarby på Olympia senast och det är en nykomling som är betydligt mer välmeriterade än den vanliga superettanklubben.

HIF-fansen får dock leva med att centertanken Andri Bjarnason inte spelar på ett tag framöver. En blödning i vaden gör att han saknas i truppen. Det gör även Fredrik Liverstam, Andreas Landgren och långtidsskadade målvakten Pär Hansson.

– Vi måste ta det dag för dag. Vi har tio matcher fram till sommaren. Försöker jag sikta på en av matcherna den här veckan kanske det blir värre och jag missar fler. Vi måste vara smarta, säger Bjarnason till hd.se.