• Publicerat 21 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Emil Forsberg fick en huvudroll när RB Leipzig under lördagen slog Borussia Mönchengladbach med 2-1. Svensken spelade nämligen fram till det avgörande målet – de mindre roliga rubrikerna i landslaget ser inte ut att påverka. 

Emil Forsberg startade igår sin femte raka match för RB Leipzig i bortamötet med Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach i Bundesliga. Svensken som den senaste tiden visat gryende form, spelade i den 53:e minuten smart fram till Marcel Halstenberg som kunde pricka dit sitt andra för kvällen och 2-0 var ett faktum.

Mönchengladbach kunde senare reducerade, men laget kom inte närmare än så och matchen slutade 2-1 till RB Leipzig.

Forsberg står nu noterad för fem mål och sju assist på 22 matcher i alla turneringar den här säsongen.

Leipzig har i sin tur tio poäng ner till just femteplacerade Mönchengladbach. Det innebär att Forsberg och hans gäng med största sannolikhet åter spelar Champions League-fotboll nästa säsong.