• Publicerat 21 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården tog under söndagseftermiddagen sin tredje vinst för säsongen när laget besegrade BK Häcken på bortaplan. I och med det resultatet tangerar Blåränderna den fantastiska starten år 2008, då laget lyckades knipa 10 poäng på de inledande fyra omgångarna. Det var dock inget gott omen för Dif som då fick se sig själva sjunka ner till en tolfteplats vid säsongens slut. 

Djurgården ställdes idag mot BK Häcken i en tidig seriefinal. De båda topptippade lagen hade hittills mäktat med att plocka sju av nio möjliga poäng. När mötet var färdigspelat stod Hisingslaget kvar på sju pinnar samtidigt som Dif klättrade upp i ensam ledning på tio poäng. Inte nog med det tangerade Stockholmslaget sin bästa start sedan 2008 då laget också inkasserade tio poäng på de inledande fyra omgångarna. Den gången dröjde det sedan ända fram till den tionde omgången innan lagets första förlust kom. Sedan började vandring neråt i tabellen. Till slut sjunk Stockholmslaget så långt ner att den allsvenska existensen var hotad, klubben klarade sig likväl och slutade på en tolfteplats.

Till i år hoppas naturligtvis inte föreningen att samma utfall ska inträffa igen, utan att laget ska kunna fortsätta att producera fina resultat rakt igenom och komma före exempelvis sina lokalrivaler AIK och Hammarby.

Noterbart är också att en viss Bosse Andersson varit med under alla åren, en livsgärning som heter duga med andra ord.

Andra imponerande starter för Blåränderna är annars säsongen 2016 då laget tog 9 poäng. År 2014 och 2018 blev det sju inspelade poäng efter fyra omgångar. Skulle det däremot bli kryss idag så skulle Stockholmslaget få åtta poäng och det är en siffra det inte stått på efter de fyra inledande omgångar de senaste elva åren.

2008 10 poäng, tre vinster ett kryss, noll förluster
2009 4 poäng, en vinst, ett kryss, två förluster
2010 2 poäng, noll vinster, två kryss, två förluster.
2011 1 poäng, noll vinster, ett kryss, tre förluster
2012 4 poäng, en vinst, ett kryss, två förluster
2013 1 poäng, noll vinster, ett kryss, tre förluster
2014 7 poäng, två vinster, ett kryss, en förlust
2015 4 poäng, en vinst, ett kryss, två förluster
2016 9 poäng, tre vinster, noll kryss, en förlust
2017 4 poäng, en vinst, ett kryss, två förluster
2018 7 poäng, två vinster, ett kryss, en förlust
2019 10 poäng, tre vinster, ett kryss, noll förluster