• Publicerat 21 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Imad Khalili slog till med dubbla mål när Hammarby tog sin första seger för säsongen mot AFC Eskilstuna hemma på Tele2 Arena. Här nedan ger FD:s Peder Venseth sin syn på matchen. 

FEM SNABBA MED PEDER VENSETH EFTER HAMMARBY – AFC ESKILSTUNA 3-1

Hammarby tog sin första trepoängare – din syn på matchen?

– Bajen står för en typisk Bajen-match när de maler ner motståndet med sitt fina possessionspel. Jag tycker att AFC aldrig riktigt var nära idag. Hammarby har trots ingen vinst visat prov på fint spel och idag gick målen in också. Jag tror att Bajen är ett topplag även i år trots den lite besvärliga inledningen.

Imad Khalili fick starta och tog verkligen chansen med sina två mål:

– Precis, han imponerade stort och har bevisat tidigare att han har ett fint spel i sig med en bländande touch stundtals. Det målet han gjorde förra säsongen när han tog ner bollen för att sedan trycka dit den på volley med yttersidan var en delikatess som beskriver Khalili rätt bra. Han måste bara få till helheten i sitt spel istället för enstaka världsklass-aktioner.

Kommer Hammarby trumma igång nu efter första vinsten?

– Det återstår att se, laget har tufft motstånd framöver. Malmö nu i veckan och sen derby mot Djurgården i helgen. Är det matcher man ska trumma igång med? Tveksamt. Jag tror däremot att laget kommer att klättra sig stadigt uppåt i tabellen och vara med i toppen av ligan i slutet av året.

AFC inledde starkt, men har nu en poäng på de sista tre – din känsla?

– Jag tycker att de fortsätter att spela en stabil och kontrollerad fotboll. Borta mot Hammarby är kanske inte den matchen laget ska ta sina poäng i. Idag tycker jag snarare det är Hammarby som imponerar istället för att AFC spelar dåligt. Jag tror fortsatt att AFC inte kommer att åka ut och att laget går en fin säsong till mötes.

På slutet kablades spektakulära scener ut när AFC fick frispark utanför straffområdet – Kristijan Miljevic och Kadir Hodzic syntes tjafsa rejält:

– Ja, vad ska man säga egentligen. Helt oacceptabelt beteende naturligtvis. Hade resultatet varit 2-1 istället för 3-1 hade det varit skandal. Nu blir det mer än rolig grej som man kan skratta åt. Jag tror inte jag sett något liknande faktiskt, just att han behöver trycka bort sin kamrat i sista skedet för att i panik slå till bollen. Det sysslade man med på skolgården, inte i allsvenskan.