• Publicerat 21 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården tog idag en meriterande bortaseger mot BK Häcken med 1-0. Därmed lämnar Blåränderna Hisingslaget bakom sig och går upp i ensam majestät som serieledare. FD:s Peder Venseth ger nedan sin bild av matchen.

FEM SNABBA MED PEDER VENSETH EFTER BK HÄCKEN MOT DJURGÅRDEN 0-1

Tidigt toppmöte i allsvenskan – dina tankar om matchen? 

– Ett roligt möte, framförallt i den första halvleken då tempot var högt och trycket i närkamperna var på en fin nivå. I den andra gick tyvärr spelet ner sig, mycket på grund av att Djurgården på ett skickligt sätt helt stängde ner Häckens offensiv. De kom inte alls till under egentligen hela matchen, utan det krävdes enskilda individuella aktioner för att lägen skulle skapas.

Häcken skapar bara två heta chanser på hela matchen – imponerad av Djurgården? 

– Det är jag verkligen, de sätter inte en fot fel idag utan gör allt enligt instruktionsboken på ett väldigt imponerande vis. De har en väldigt spetsig backlinje, kanske seriens bästa tillsammans med ett antal andra lag. Om Svenska cupen-mötet var svängigt åt båda hållen var det här en uppvisning i total kontroll från Djurgårdens bakre led.

Hur stora växlar ska man dra över en så här pass färsk seriefinal? 

– Inte jättestora förstås, trots att Djurgården visade prov på väldigt fina kvalitéer idag. De monterade ner Häcken, som var favorit inför mötet, helt. Det är alltid bra att samla ihop lite poäng här i början. Skulle Djurgården ta ytterligare två trepoängare innan veckans slut kan man verkligen börja titta på en eventuell guldkandidat.

Supertalangen Daleho Irandust ut redan i halvtid – var det rätt drag av Andreas Alm? 

– Han hade ingen bländande första halvlek likt hela Häcken. Jag kan tycka att det var lite drastiskt gjort av Alm. Rätt var det är så blixtrar han till och hittar någon smart lösning. Ersättaren Nasiru Mohammed rosade väl inte heller marknaden med sitt inhopp.

Är Häcken tillbaka i gamla synder mot topplagen eller var det här bara en engångsföreteelse? 

– Hemma på Bravida har laget inte haft problem mot topplagen, utan tvärtom varit starka. Det är som bekant främst på bortaplan som det har spökat. Med det sagt är jag besviken på Häckens insats. De viker ner sig rejält och sitter kvar i bussen idag. Det är tråkigt!