• Publicerat 20 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby ligger just nu sist i den allsvenska tabellen, efter två kryss och en förlust på de inledande tre omgångarna. Därmed är det spänt läge för Bajen.
– Enligt min mening är man inte inne i en serie förrän man vunnit en match, säger FD:s krönikör Magnus Österberg till FotbollDirekt.se. 

Hammarby har inte haft flytet med sig i inledningen av den allsvenska säsongen. Det tippade topplaget har på de inledande tre omgångarna bara skrapat ihop två poäng, fördelat på dubbla kryss och en förlust.

I den senaste matchen borta mot Helsingborg spelade laget bra, men en målvaktstavla utav den nye keepern Gianluca Curci förstörde aftonen för Bajen. Målet blev helt avgörande och Skånelaget kunde avgå med en 2-1-seger.

Vad är det som har saknats här i inledningen för Hammarby? 

– Det har varit lite utav varje som inte har funkat helt korrekt. De har spelat bra men inte fått utdelning på chanserna som skapats. Jag tycker inte laget har genomgått några större fel samtidigt som motståndet kanske inte varit jättebra. Jag tror att klubben hade hoppats på fler poäng här i inledningen, även fast spelat inte varit på sin absoluta topp. Enligt min mening är man inte inne i en serie förrän man vunnit en match, säger FD:s krönikör Magnus Österberg till FotbollDirekt.se.

Om laget inte skulle vinna imorgon – börjar det knaka rejält runt klubben då?

– Det beror på hur matchen ser ut. Däremot tror jag att Hammarby skulle vilja fylla på kontot med både självförtroende och poäng inför de tuffa matcherna som väntar. Malmö nu i veckan och sen derby mot Djurgården till helgen. Sen är det alltid bra att vinna matcher naturligtvis.

Gör den här inledningen att man kan räkna bort Bajen ur den absoluta toppen i år? 

– Nej, det tycker jag inte. Hammarby är bättre än de hittills fått poäng för. Det är en lång serie och den här inledningen spoilerar inte deras chanser att vara ett topplag i slutet av säsongen.

Dina tankar om Alexander Kacaniklic så här långt?

– Han har likt hela Hammarby inte imponerat. De offensiva spelet i Bajen har inte varit bra och han har tyvärr dragits med i det.

Vilken kant tycker du han ska spela på – höger eller vänster? 

– Jag är en förespråkade för att högerfötter ska spela på höger och vänsterfötter på vänster, men Billborn har andra idéer och det får man respektera.

Till sist, tar Hammarby sin första seger imorgon mot AFC Eskilstuna?  

– Ja, det tror jag att de gör.