• Publicerat 20 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarbys Serge-Junior Martinsson Ngouali är fortsatt på skadelistan hos Hammarby efter sin korsbandsskada. Många undrar nog när mittfältsmotor kan vara tillbaka.
– Han rehabar på som vanligt och kör sitt program, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se. 

Serge-Junior Martinsson Ngouali var under förra säsongen kanske Hammarbys bästa spelare innan han gick sönder i matchen borta mot Malmö i oktober månad. Det var inte vilken skada som helst mittfältaren hade drabbats av, utan den kanske värsta sorten inom fotbollen – en korsbandsskada. Nu snart sju månader efter händelsen är 27-åringen fortsatt under uppbyggnad.

– Jag kan egentligen inte säga särskilt mycket, han rehabar på som vanligt och kör sitt program, säger hammarbys sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Några bakslag, eller är kurvan fortsatt positiv?

– Nej, det kan jag inte direkt påstå, han kör på och vi hoppas att han kan komma tillbaka så snart som möjligt. Vidare har jag inte koll på alla detaljer utan det får du ta med våran medicinska ansvarig Mikael Klotz.

Nu i efterhand, tycker du att ni skulle ha plockat in en extra central mittfältare?

– Nej, varför skulle vi göra det. Vi har väldigt bra täckning på den positionen. Sen har vi ett långt kontrakt med Junior som gör att vi känner att när han kommer komma tillbaka så blir det överflödigt med ytterligare spelare på mittfältet.

Så det var rätt beslut?

– Ja, det tycker jag absolut, som sagt vi har bra bemanning där och kände aldrig något behov av att plocka in en extra spelare.

Hammarby har inte bara Serge-Junior långtidsskadad utan även veteranmålvakten Johan Wiland som haft problem med en axelskada under en längre tid.

– Samma svar där som med Junior, han följer sitt schema och vi kommunicerar när vi vet något nytt på våran hemsida, avslutar Jansson med.