• Publicerat 19 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: youtube

Pa Dibba hade en tuff höst i Kina efter försäljningen från Hammarby förra sommaren. Knappt någon speltid alls i Shenzhen. Nu utlånad till Shanghai Shenxin i andradivisionen, och då har speltiden – och målen – kommit. Kolla in Dibbas senaste fullträff i Kina!

Hammarby sålde Pa Dibba i fjol sommar – efter en vårsäsong med sju mål på tio matcher så lade kinesiska Shenzhen upp stora pengar, och 31-åringen fick en sen utlandschans.

Men det blev inte mycket speltid i ett lag som slogs i toppen av andradivisionen. En match i ligan för Dibba, och han var mestadels på läktaren när Shenzhen tog steget upp i Kinas Premier League.

Därför blev det också aktuellt med en återkomst till Hammarby, som under vintern försökte nå en lösning med kineserna om Dibba. Istället blev han utlånad till Shanghai Shenxin i andradivisionen.

Där får Dibba spela – och där gör han mål. Ett första mål kom redan i premiären, och han har gjort 90 minuter i samtliga fem ligamatcher så här långt. I senaste matchen mot Guangdong Southern Tigers så nätade han igen, en löpning i djupet där han utnyttjade sin snabbhet och var säker i friläge:

Matchen slutade emellertid med förlust 2-4. Shenxin ligger på 13:e plats efter fem omgångar.